BEN STANSALL Afp
PRIČA SE RASPETLJAVA

Klopp odgovorio na napade: ‘Čujem sam da sam lagao!? Radio sam puno toga tog dana, ali nisam lagao‘

‘Znam da su suci bili jako ljuti zbog onoga što sam rekao i da se sada pozivaju na to‘, kaže trener Liverpoola.
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. svibanj 2023. 17:14

Trener Liverpoola Jürgen Klopp izrazio je žaljenje zbog svojih komentara koje je uputio engleskom sudcu Paulu Tierneyju na utakmici s Tottenhamom koju je Liverpool pobijedio 4-3.

Nijemac je poslije utakmice bio kritiziran zbog načina na koji je proslavio pobjednički pogodak Dioga Jote, kada je otrčao prema četvrtom sudcu Johnu Brooksu i gestikulirao zbog ranije odluke koja nije išla u korist njegovog igrača Mo Salaha.

Klopp se prilikom proslave uspio i ozlijediti tako što je istegnuo tetivu, koja bi ga po njegovim riječima da je igrač udaljila s terena do šest tjedana.

image
BEN STANSALL Afp

Na konferenciji nakon utakmice, Klopp je rekao da Liverpool ima ‘povijest‘ s Tierneyjem. Sudac mu je pokazao žuti karton zbog njegovog pretjeranog slavlja i, da Tierney nije poslušao Brooksa, Klopp bi drugi put ove sezone bio isključen s utakmice.

- Cijela se situacija uopće nije trebala dogoditi. Bilo je to zbog emocija, ljutnje, a to nikad nije dobro za stvari koje radite. I dalje sam bio ljut, što je dovelo do načina na koji sam slavio - rekao je Klopp.

- Možda sam trebao reći da mi je rekao da je bio crveni karton, a ja nisam mislio da jest. Ostatak stvari koje sam rekao bile su o tome što osjećam prema Paulu Tierneyju.

Situacija između Kloppa i Tierneyja vuče na susret Tottenhama i Liverpoola iz 2021. godine, u kojem je Tierney progledao kroz prste Harryju Kaneu koji je trebao dobiti crveni karton, dok je istovremeno propustio dosuditi očiti penal za Jotu na drugoj strani.

- Vrlo sam siguran da on to ne radi namjerno, ali mi imamo povijest i to ne mogu poreći. Nisam ogorčena osoba – uopće, mislim da je to gubljenje vremena, moram preboljeti toliko stvari u životu – ali ovakve stvari koje su se događale u prošlosti, u odlučujućim utakmicama za nas ili ne, svejedno se dogodilo.

- Znam da su suci bili jako ljuti zbog onoga što sam rekao i da se sada pozivaju na to. Čuo sam da sam lagao. Radio sam puno toga tog dana, ali nisam lagao. Nisam trebao reći par stvari, ali laganje nije bila jedna od njih - zaključio je njemački strateg.

Klopp tek treba dočekati kaznu Engleskog nogometnog saveza za svoje komentare.

Pobjeda od 4-3 u posljednjoj minuti bila je ključna u pokušaju Liverpoola da osigura Ligu prvaka sljedeće sezone, čime su Redsi ostali na sedam bodova iza četvrtog mjesta za koje najjače konkuriraju Newcastle i Manchester United.

Linker
22. travanj 2024 08:50