RUI VIEIRA
IZJAVA ZA ANTOLOGIJU

Klopp oduševio protivnike nakon debakla karijere: ‘Kad ti to kaže on, znaš da si napravio nešto dobro!‘

‘Pa tko želi izgubiti 7:2!? Prije nekoliko godina smo rekli da želimo ispisati povijest i jesmo...‘
Piše: Sportske novosti/Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. listopad 2020. 23:23

Dva najtrofejnija engleska kluba Liverpool i Manchester United, doživjeli su poraze, poniženja, potonuća i blamaže o kojima će se još dugo prepričavati kada je u pitanju elitni razred engleskog nogometa. Liverpool je primio sedam, a United šest pogodaka.

Čudesna Aston Villa demolirala je branitelja naslova na Villa Parku 7:2. Momčad koja je u prošloj sezoni izborila ostanak u posljednjem kolu, podarila je Kloppovoj momčadi sedam komada, a da je Barkley bio malo koncentriraniji, mogao je Liverpool primiti i više od 10 golova. Zvuči nestvarno, ali bila je to jednostavno demonstracija moći sastava koji je podsjetio na slavne dane velikog engleskog kluba, koji godinama živi u prosječnosti, baš kao i Everton koji će reprezentativnu stanku dočekati na prvom mjestu na ljestvici u senzacionalnom raspletu u početna četiri kola Premier lige.

Tri pogotka za Aston Villu postigao je Ollie Watkins, a napadač kojeg je Villa platila 35 milijuna funti, pokazao je zašto je u 2. engleskoj ligi prošle sezone u dresu Brentforda postigao 26 golova. Uz Watkinsa briljirao je i jedan od najvećih engleskih talenata posljednjih godina Jack Grealish, koji je poentirao dva puta i bio pokretač svih opasnih napada domaćina. Jurgen Klopp doživio je najveći poraz u trenerskoj karijeri, scenarij kojem se nitko nije mogao nadati prije početka dvoboja.

image
Dean Smith sa svojim igračima
RUI VIEIRA

Posljednji put kada je aktualni prvak Engleske primio sedam pogodaka, dogodilo se prije točno 67 godina, a tada je Sunderlanda rezultatom 7:1 pobijedio Arsenal. Aston Villa je u prvenstvo krenula s tri pobjede, a tko bi rekao da će naslovne stranice i uloge zauzeti uz Villu, Everton, Leicester, Leeds United i Jose Mourinho.

"Nevjerojatan osjećaj i noć za dugo sjećanje. Postigao sam tri gola Liverpoolu, no još je senzacionalnije da smo sedam puta pogađali mrežu suparnika. Grealish i Barkley su klase uz koje je lako zabijati golove, pokazali smo svima da ove sezone možemo učiniti puno toga", mišljenje je trostrukog strijelca i junaka dvoboja Olliea Watkinsa.

Menadžer Aston Ville Dean Smith bio je izvan sebe od sreće i ponosa.

"Ovo je isključivo plod teškog rada, truda i radne etike! Kada ti Jürgen Klopp kaže 'WOW', onda znaš da si napravio nešto dobro. Momci su bili fantastični, superiorni, proveli su plan utakmice do zadnjeg detalja. Danas smo odigrali svoju najbolju utakmicu! Jedino žalim što dana ovdje nije bilo navijača. Nadam se da su uživali gledati ovo u svojim domovima. Ovo je veliko postignuće za moje igrače, i zaslužili su ga s obzirom na uloženi trud", rekao je oduševljeni Dean Smith i zaključio:

image
PETER POWELL

"Ako se opustiš protiv Liverpoola, oni se vrate i pobijede jer imaju nevjerojatan talent i kvalitetu. Čak ni kod 5:2 nisi siguran da je dovoljno jer su jednostavno toliko dobri. Mi smo nekako osjećali da ako im damo loptu, da će se otvoriti prostor i da ćemo imati svoje prilike".

Veliki su u porazu bili i kapetan i menadžer Liverpoola.

"Teško je izgubiti na način na koji se to nama dogodilo večeras. Prije svega, čestitke Aston Villi, stvarno im se moramo pokloniti nakon ovoga, zaslužili su to!", rekao je u startu kapetan Virgil Van Dijk pa pokušao objasniti debakl:

"Bio je to jedan od onih nastupa kada niste na 100 posto od samoga početka do kraja. Trebali smo i mi zabiti poneki gol više, nismo iskoristili svoje šanse, međutim, sve skupa ovo je jedno veliko razočaranje, svi smo pogođeni. Nismo smjeli ovako izgubiti, rezultat je strašan, ali moramo skupiti glave i potruditi se da nam se ovo više nikad ne dogodi", rekao je Van Dijk i zaključio:

"Važno je da sada nakon ovakvog poraza ne izgubimo glave, jer ovo je ludo, jednostavno moramo podignuti nivo igre, razlika između naše predstave protiv Arsenala u zadnjoj utakmici i večeras zaista prevelika".

A Jürgen Klopp je i nakon ovakvog poraza briljirao.

"Pa tko želi izgubiti 7:2!? Prije nekoliko godina smo rekli da želimo ispisati povijest i jesmo, ali na krivi način. Ja vam mogu reći što sam ja vidio na ovoj utakmici. Aston Villa je odigrala jako dobro i iskoristila sve naše pogreške. Utakmica je imala čudan tijek, recimo, prvi pogodak nas je usporio, a to se nije trebalo dogoditi. Primali smo takve pogotka i ranije, ali nismo nikada nismo imali ovako slabu reakciju. Igrali smo dobar nogomet u prema naprijed, ali nismo uspjeli postići gol. Aston Villa je bila sjajna iz kontranapada, ali naše reakcije da ih zaustavimo su bile ispod prosječne. U drugom dijelu smo promijenili neke stvari kako bi olakšali posao svima i imali smo dobrih trenutaka, ali nismo iskoristili svoje prilike za razliku od njih i to je ta razlika. Sve ono što se ne radi u nogometu mi smo večeras radili".

Zašto ste se raspali?

"To je bilo neočekivano, ali se dogodilo. Večeras smo strpali sve ono loše u jednu utakmicu i nadam se da možemo sada krenuti ispočetka. Volio bih da sutra možemo imati trening kako bi porazgovarali o svemu, ali momci odlaze na reprezentativne zadatke. Nadam se da će se svi vratiti zdravi i da će biti spremni za Everton".

Linker
21. travanj 2024 01:34