Jurgen Klopp

 GLYN KIRK Afp
REAKCIJE TRENERA

Klopp progovorio o velikom incidentu s poluvremena pa poručio: ‘Ne znam kako mi ovo nismo dobili‘

‘Mislim da je za svijet ovo bila spektakularna utakmica, mi smo je trebali ubiti‘, kaže Arteta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. travanj 2023. 20:17

Uzbudljivu i do kraja neizvjesnu utakmicu odigrali su Liverpool i Arsenal u derbiju 30. kola engleske Premier lige.

- Bila je to intenzivna, vrlo dobra utakmica. Obje momčadi su s vremena na vrijeme igrale sjajan nogomet. Nismo krenuli kako smo željeli, ali smo pokazali karakter. Imali smo veliku šansu za pobjedu na kraju, ali uzet ćemo i bod. U svakoj utakmici želimo osvojiti tri boda. Razočarani smo što nismo uspjeli danas, ali izvući ćemo pouke – izjavio je Liverpoolov branič Trent Alexander-Arnold.

Poveli su gosti pogocima Martinellija (8) i Jesusa (28), dok je momčad Jürgena Kloppa prvo smanjila preko Salaha (42), koji je 10 minuta kasnije promašio kazneni udarac.

Redsi su ipak stigli do izjednačenja u 87. minuti, konačnih 2:2 postavio je Firmino.

image
PAUL ELLIS Afp

U završnim minutama mogao je Liverpool i do potpunog preokreta, ali je svoju mrežu sačuvao Arsenalov vratar Ramsdale.

- Činilo mi se da smo bili izvrsni, sat vremena bili smo vrlo dobri, ali smo onda primili dva pogotka. Sad se moramo vratiti iz ovoga i ponovno graditi. Jedan bod je puno bolji od nijednog. Menadžer će reći da se fokusiramo na dobre stvari. On je izuzetno pozitivan. Probavit ćemo to u sljedećih par dana – izjavio je Ramsdale.

Topnici su i dalje u vodstvu na ljestvici sa šest bodova više od Manchester Cityja, koji ima i utakmicu manje.

- Bila je to luda utakmica. Počeli smo stvarno dobro, do njihovog pogotka smo kontrolirali utakmicu. Nakon toga se utakmica malo promijenila i više nismo uspjeli zadržati loptu. Oni su stvarali puno prilika, a Ramsdale je bio vrlo dobar i spasio nas je. Frustrirani smo što nismo pobijedili, ali uzeli smo bod i idemo dalje – komentirao je Arsenalov kapetan Martin Odegaard.

I dalje Topnici sve drže u svojim rukama kad je u pitanju utrka za titulom, no ne treba zaboraviti da ih čeka i gostovanje kod Građana na Etihadu.

- Vjerojatno je za vanjski svijet ovo bila sjajna utakmica za gledanje. Krenuli smo jako dobro, no malo prije odmora smo primili pogodak i Liverpoolu dali ‘momentum‘ umjesto da ‘ubijemo‘ utakmicu. Nakon toga smo izgubili kontrolu i počeli gubiti puno lopti, a utakmica je postala otvorena. Trebali smo elastičnost, trebali smo i našeg vratara u posljednjim trenucima. Mislim da je remi pošten rezultat. Ramsdale je bio sjajan, na Anfieldu ti je potreban vratar – izjavio je Arsenalov menadžer Mikel Arteta.

image
PAUL ELLIS Afp

Liverpool se vratio iz ponora, no nije bilo dovoljno preciznosti za potpuni povratak. Kloppova momčad je sad četiri kola bez pobjede te je i dalje osma, a za zonom Lige prvaka zaostaje velikih 12 bodova.

- Pomalo tipično za nas ove sezone. Otvorena utakmica, potpuno otvorena, i oni zabiju iz prve dvije situacije. Naša reakcija bila je dobra, na kraju je utakmica bila spektakularna. Ne znam kako nismo pobijedili uz sve te prilike koje smo stvorili u završnici. Jesam li sretan ili nesretan? Negdje između. Imam probleme s remijima. Arsenal je bio dobar, ali je mogao i trebao izgubiti ovu utakmicu. Ovaj bod je bolji za njih – kazao je Liverpoolov menadžer.

Novinari su ga pitali i o incidentu s poluvremena, navodno je pomoćni sudac laktom u lice udario Andyja Robertsona.

- Ništa. Znam da se dogodilo, ali nisam gledao. Ako se nešto dogodilo, fotografije će pričati same za sebe – zaključio je Jürgen Klopp.

Linker
24. travanj 2024 06:40