Jurgen Klopp nije mogao pronaći objašnjenje za novi poraz

 JUSTIN TALLIS Afp
ŠOKIRAO IH LEICESTER

Klopp razočaran: ‘Nismo bili dovoljno dobri, nema opravdanja za ovo. City je sada napravio veliki razmak...‘

Liverpool je izenanđujuće poražen u 20. kolu Premier lige što je omogućilo Cityju da se odvoji
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2021. 07:51

Leicester City je pobijedio Liverpool s 1:0 u 20. kolu Premier lige i tako omogućio Manchester Unitedu da pobjegne na +6. Redsi su mogli od vodstva u 16. minuti, ali penal koji je izveo Mohamed Salah je obranio Kasper Schmeichel. Na odbijanac je glavom naletio opet Salah, ali je pogodio gredu.

Leicester je pak do vodstva, odnosno gola za pobjedu došao u 59. minuti preko Ademole Lookmana koji je pogodio u donji desni kut, neobranjivo za Alissona. Nakon utakmice, trener Liverpoola Jürgen Klopp nije skrivao razočaranje.

"Jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Leicester je zasluženo pobijedio u jako čudnoj utakmici. Igrali smo jako loše. Krenuli smo dobro, ali onda smo totalno ispali iz ritma i nismo bili dovoljno mirni da se vratimo. To je naša greška. Trebali smo se bolje braniti. Nema opravdanja za ovo", rekao je Klopp pa nastavio:

"City je sada napravio veliki razmak. Nismo imali u planu da im to dopustimo. Ako igramo kao danas, ne moramo ni razmišljati o tome da ćemo ih stići, ali ako igramo kako znamo, onda možemo pobjeđivati. Moja glavna briga je da pronađem objašnjenje za danas, a ne to koliko bježi City."

Leicesterova pobjeda je došla kao veliko iznenađenje jer taj klub muku muči s ozljedama i izostancima, posebno u obrani i nitko im nije dao velike šanse. Ipak, Brendan Rodgers je sa svojom ekipom uspio srušiti Liverpool i zadati glavobolju Kloppu.

"Bila je to herojska izvedba i fantastičan rezultat protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Ovo je jedna od najvećih pobjeda u sezoni, nema sumnje u to", sretan je bio Rodgers.

Linker
17. svibanj 2024 13:27