BEN STANSALL Afp
KREĆE REKONSTRUKCIJA

Klopp se naslađuje mukama Chelseaja: ‘Pomalo sam sretan kada vidim koliko je malo postigao uz takva ulaganja‘

‘Moramo dovesti prave igrače i započeti proces treniranja, razvoja i izgradnje momčadi‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 30. travanj 2023. 18:03

Kada je momčad Liverpoola locirana na sedmoj poziciji Premierlige i bori se tek za mjesto koje nudi igranje u Europskoj ligi, onda ne možemo govoriti o uspješnoj sezoni "Redsa". Svjestan je toga i menadžer Liverpoola Jürgen Klopp, te je u razgovoru za SkySport najavio obnovu "svoje" svlačionice u ljetnom prijelaznom roku. Nije doduše konkretno rekao – kako će to napraviti. Ali je barem ustvrdio na koji način to nikako neće učiniti...

Kao negativan primjer i loš posao u (zimskom) prijelaznom roku Klopp je istaknuo "slučaj Chelsea". Klub koji je nakon "protjerivanja" ruskog oligarha Romana Abramoviča preuzeo američki biznismen Todd Boehly, za aktualnu je sezonu potrošio preko 600 milijuna funti na igračka pojačanja.

U siječnju su na Stamford Bridgeu samo za dvojicu igrača "iskrcali" gotovo 200 milijuna funti: za rekordnih 105 milijuna doveden je 22-godišnji argentinski veznjak Enzo Fernandez, a onda i ukrajinski krilni napadač Mihajlo Mudrik za 88 milijuna! A rezultat je poražavajući: Chelsea se nalazi na 12. mjestu Premierlige, a momčad vodi već treći menadžer (Frank Lampard) ove sezone.

- Moram priznati da sam pomalo i sretan kada vidim koliko je Chelsea malo postigao uz tako velika ulaganja. No, suosjećam i s kolegama, koji su se našli u nezavidnoj situaciji. Ne možete kupiti vrhunske igrače i očekivati da je sve riješeno. Društvo sa Stamford Bridgea je podcijenilo proces stvaranja momčadi i svojim trenerima nametnulo "nemoguću misiju". Ne možete imati dvije svlačionice i trenirati na dvije lokacije. U takvim je uvjetima naprosto iluzorno očekivati da ćete stvoriti odnose i momčadski duh. To je jedini razlog zašto sam pomalo sretan. Vjerojatno će Chelsea iduće sezone imati jaku momčad, ali koristim ih kao primjer kako se ne može funkcionirati na ovim razinama. Liverpool se sigurno neće tako ponašati u predstojećem prijelaznom roku – kazao je Klopp.

Ovoga je tjedna menadžer Liverpoola imao u Londonu "pozitivan razgovor" s većinskim vlasnikom kluba Johnom W. Henryjem.

- Rekonstrukcija Liverpoola neće biti tako velika kao što javnost očekuje. Ova je momčad napisala senzacionalnu priču i sada počinjemo novu. Moramo dovesti prave igrače i započeti proces treniranja, razvoja i izgradnje momčadi – zaključio je Klopp.

Od kratkoročnih ciljeva njemački je trener istaknuo samo jedan: u nedjelju popodne (17.30) na Anfieldu – pobijediti Tottenham!

Linker
25. travanj 2024 10:15