NIGEL RODDIS Afp
VEĆ ODUSTAJE?

Klopp uoči derbija iznenadio odgovorom na pitanje mogu li Redsi do titule: ‘Ovo je teško vrijeme...‘

Njemački stručnjak priznao je da nikako nije očekivao tek deveto mjesto ljestvice nakon sedam kola
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 11:04

Liverpool večeras (17.30) ide na jedno od najtežih gostovanja u sezoni. U devetom kolu Arsenal ih dočekuje u Londonu. Doduše, nije Emirates dosad bio veliki zalogaj za Redse, od 2015. su samo jednom ostali poraženi na tom stadionu, ali sada londonska tvrđava izgleda neosvojivo. Topnici igraju svoj najbolji nogomet unazad nekoliiko, ne tako malo godina i s pravom se nadaju velikim stvarima u nadolazećem periodu.

S druge strane, Liverpool igra daleko ispod očekivanja. Tek 10. mjesto ljestvice, s 10 bodova iz isto toliko utakmica, rezultat je kakav ni najveći pesimisti u okruženju Redsa ne bi prognozirali uoči starta sezone. I menadžeru Jürgenu Kloppu teško je objasniti otkud takvi problemi.

Uoči Arsenala, Klopp nije detaljno govorio o problemima svoje momčadi, ali njegova izjava iznenadila je javnost. Novinari su ga pitali što misli može li njegov Liverpool ponovo do titule unatoč lošem startu u sezonu, a Klopp je zvučao kao da odustaje od svojih i klupskih ambicija.

"U ovom trenutku, mislim da ne možemo biti prvaci Engleske. Iz drugih natjecanja još nismo ispali. Nitko ne zna dokle možemo dogurati u Premier ligi, samo treba nastaviti dalje, priznao je Nijemac", koji se inače rijetko kada predaje i mnogo je poznatiji po veselijim i pozitivnijim predviđanjima.

Kako su pitanja išla dalje, ipak mu je malo porastao optimizam, pa se u konačnici skoro i predomislio.

"Ovo je teško vrijeme za klub. Nikada nisam mislio da ćemo biti deveti nakon sedam kola. Ali eto, situacija je upravo takva i moramo ju pokušati popraviti. Ako ijedna ekipa to može, može Liverpool", zaključio je.

Liverpool broji samo dvije ligaške pobjede, uz četiri remija i jedan poraz. Svakako im u prilog ne ide činjenica da nitko nije savladao Topnike na Emiratesu ove sezone, a ni to da se u derbijima nisu baš proslavili ove sezone. Manchester United porazio ih je 2:1 na Old Traffordu, a kasnije su odigrali bez golova na Goodison Parku protiv gradskog rivala Evertona. Klopp treću sreću traži tamo gdje su mu statistički najmanje šanse da ju pronađe.

Linker
27. travanj 2024 04:59