Daniel Levy i Joe Lewis

 MIKE EGERTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Mike Egerton/Pa Images/Profimedia
LAKO JE TAKO...

Klub ušao u Ligu prvaka, gazda častio sa - 150 milijuna funti! A sad kreće veliki lov na pojačanja

Već se pisalo o mogućim odlascima trenera i igrača, ali ovo bi mogao biti dobar motiv za ostanak.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2022. 23:04

Kako biste se osjećali da vam, eto tek tako, preko noći u nešto čime upravljate 'kapne' 150 milijuna funti? To se pitanje može postaviti aktualnom treneru Tottenhama, Antoniju Conteu. Naime, klub je na svojim službenim internetskim stranicama objavio da je većinski vlasnik i dioničar kluba, tvrtka ENIC Sports u klub ubrizgala upravo toliku količinu novca. Veliku većinu tih milijuna dobit će upravo Conte na raspolaganje za nadolazeći prijelazni rok, a Englezi smatraju da bi upravo ta financijska injekcija mogla biti dostatna za to da Conte uopće ostane na klupi Spursa.

Podsjetimo, Tottenham je netom završenu sezonu u Premier ligi okončao na 4. mjestu, što je dovoljno za novu sezonu pod okriljem Lige prvaka. Vlasnik Tottenhama, 85-godišnji magnat Joe Lewis dio je od svoje ukupne imovine vrijedne oko 4.3 milijarde funti prema Forbesu, ubrizgao u klub kako bi ga pojačao i učinio još konkurentnijim na domaćem i europskom nivou.

- Ova dotacija omogućit će prvoj momčadi i ostatku pogona bolje poslovanje i veću financijsku fleksibilnost, te investicije na terenu i izvan njega - stoji u Tottenhamovoj objavi.

image
JEZ TIGHE Dppi Via Afp

Laički rečeno, gazda je odriješio kesu, i to kada je vidio da bi Conte lako mogao dići sidro iz sjevernog Londona.

- Ovo je trajni kapital, vlasnik nije tražio kamate, a dotacije će stizati u obrocima do kraja kalendarske godine. Klub je na ovaj način iznimno profitirao, i to od strane svog glavnog dioničara i većinskog vlasnika koji je iskazao spremnost da u njega investira izravno, glatko i bez počeka, kako bi se moglo nastaviti dalje s operacijama - navodi se.

Evo i izjave predsjednika uprave Tottenhama, Daniela Levyja:

- Uvijek smo težili najboljem, svjetskim rješenjima, to je bio kamen temeljac naših brojnih uspjeha. Sada možemo i dalje biti konkurentni na svim poljima, na najvišim razinama europskog nogometa. Ovo je važno vrijeme za klub, a ovaj novi dotok kapitala bit će nam od vitalnog značenja za funkcioniranje u nadolazećem periodu - veli Levy.

Već se neko vrijeme engleska javnost zabavlja potencijalnim pojačanjima za Spurse na ljeto. A s novim novcem bit će lakše privući pokoje kvalitetnije ime.

Linker
22. travanj 2024 12:32