ADRIAN DENNIS Afp
PRATITELJI U ŠOKU

Komentatori se našalili na stajling trenera Premier lige, a nisu znali pozadinu mučne priče: ‘Oprostite...‘

Jedna od vodećih televizijskih kuća morala se ispričati nakon revolta navijača na društvenim mrežama
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 21:35

Jezik je ponekad brži od pameti, što može biti problem ako ste komentator, a pogotovo ako vam je poslodavac jedna od vodećih televizijskih kuća. U prijenosu Sky Sportsa dogodila se neugodna pogreška, sigurno je da komentatorski dvojac nije imao nikakvu namjeru napraviti kaos, ali mnogi su ostali šokirani onime što su čuli.

Tijekom nedjeljnog ogleda u Birminghamu između Aston Ville i Evertona (4:0) u drugom kolu Premier lige, komentator Bill Leslie i bivši branič liverpulske momčadi Andy Hinchcliffe odlučili su se našaliti na stajling trenera gostujuće momčadi Seana Dychea. Strateg Evertona odjenuo je bijelu košulju i crne hlače, crnu kravatu i poseban detalj - crnu traku oko nadlaktice.

Leslie i Hinchcliffe prokomentirali su da Dyche izgleda poput radnika u kasinu, što bi možda bila i prolazna šala da crna traka na Dychevu ramenu nije stajala u čast Michaela Jonesa, 26-godišnjaka koji je poginuo 14. kolovoza tijekom radova na stadionu Evertona.

image

Sean Dyche

ADRIAN DENNIS Afp

Nakon što su se mnogi navijači žalili putem društvenih mreža, Sky Sports javno se ispričao zbog nesmotrenih komentara.

"Razgovarali smo sa svima koji su bili uključeni u izvještavanje, uključujući i komentatore, te smo ih podsjetili na njihove odgovornosti i potrebu za pažnjom i osjetljivošću. Ispričavamo se zbog bilo kakve uzrujanosti ili nevolja uzrokovanih ovim komentarima", stoji u objavi Sky Sportsa.

Očito komentatori nisu znali da iza trake stoji mučna priča, u sve drugo teško je vjerovati.

Linker
02. svibanj 2024 12:41