Joško Gvardiol

 Oli Scarff/AFP/Profimedia
PRAVA POJAČANJA

Komplimenti za Vatrene: ‘Gvardiol je Rolls Royce za stopere. Kovačić? Dovoljno je reći jednu stvar‘

Kyle Walker smatra da je Manchester City još jači nakon ljetnog prijelaznog roka
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 17. rujan 2023. 15:29

Suparnici će ga titulirati kao "nakupinu mišića", mediji će dometnuti kako je "najbolju utakmicu u karijeri odavno odigrao", ali 33-godišnji Kyle Walker neosporno ima status u nogometnom svijetu, pa makar i kao privremeni kapetan europskog prvaka. Za dugogodišnjeg reprezentativca Engleske (78 nastupa) veliko je zanimanje tijekom nedavno završenog prijelaznog roka pokazao minhenski Bayern, no Walker je svoj odgovor definirao novim potpisom (do 2026.) za Manchester City. Sada je za portal Manchester Evening News komentirao novi City i svoju ulogu u njemu...

- Izgubili smo utjecajnog kapetana Ilkaya Gündogana, krilo Riyada Mahreza, središnjeg braniča Aymerica Laportea i mladog Colea Palmera, ali su pristigle zamjene u vidu Matea Kovačića, Joška Gvardiola, Matheusa Nunesa i Jeremyja Dokua. Moj Bože, pogledajte kakve smo igrače izgubili. Većina se klubova ne bi oporavila nakon njihovog odlaska, a mi ćemo s novim igračima biti još bolji u razdoblju pred nama - smatra Walker, pa "secira" svakog pridošlog igrača ponaosob:

- U godinama koje ima i kvalitetom koju pokazuje Joško (Gvardiol) je već sada Rolls-Royce među središnjim braničima. Nogometni je svijet kamenica na njegovom dlanu, a s menadžerom koji ga vodi bit će još i bolji. Kovačić ima četiri Lige prvaka. Što više reći? Naučio je živjeti pod visokim pritiskom, a njegovo će nam ogromno iskustvo sigurno pomoći.

Nakon što ih je razdijelio Hrvatima, Walker je ponešto komplimenta sačuvao i za Nunesa i Dokua.

- Kada sam vidio Matheusa na Old Traffordu, protiv Uniteda, odmah sam rekao - "to je to". Dva tjedna kasnije već je bio s nama, u svlačionici Cityja. A onda Jeremy, brz i sirov. Nema sumnje da će Pep izoštriti neke detalje u njegovoj igri i da će Jeremy biti fantastičan. Vjerujem da je pred njima sjajna sezona, kao i za cijeli Manchester City.

Nakon odlaska Gündogana, te ozljede Kevina De Bruynea, kapetan momčadi postao je upravo Walker.

- Bio sam iznimno ponosan što je City već u prvoj utakmici, sa mnom kao kapetanom, osvojio Superkup. Neizmjerna je čast biti kapetanom kluba koji je prošle sezone osvojio tri trofeja premda sam svjestan kako je moja dužnost privremena i da glasovanje u svlačionici tek predstoji. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali volio bih i nadalje ostati kapetanom Manchester Cityja - zaključio je Walker.

Linker
25. travanj 2024 04:43