ADRIAN DENNIS Afp
SVI ČEKAJU SNIMKU

Kovačić dugo nije bio ovako ‘pokopan‘ u engleskim medijima: ‘Ovo je uznemirujuć sadržaj‘

Teško se sjetiti kad je hrvatski reprezentativac kod izvjestitelja zadnji put dobio mizernu četvorku
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 09. listopad 2023. 10:38

Dan nakon turbulentne utakmice između Arsenala i Manchester Cityja, u kojoj je Mateo Kovačić uz naklonost Fortune i VAR sobe uspio izbjeći prvi crveni karton nakon tri godine (zadnji put isključen je u finalu FA Kupa 2020., i to baš protiv Arsenala), otočki mediji vrlo su oštri prema hrvatskom reprezentativcu.

Teško se, doista, sjetiti kad je Kovačić zadnji put zaradio četvorku, što je za pojmove engleskih izvjestitelja gotovo pa sramotna ocjena. Tako ga je za njegove nervozne i opasne startove valorizirao Daily Telegraph, čiji izvjestitelji Jason Burt i Matt Law pišu da je u dva navrata mogao otići na tuširanje.

"Prvo je bio sretan što mu žuti karton za prekršaj na Ødegaardu nije preinačen u crveni od strane VAR-a, a onda je još izbjegao i drugu opomenu za zakašnjeli start", ističu.

image
IAN KINGTON Afp

Daily Mail bio je puno blaži s ocjenom, Kovačiću su dali šesticu, baš kao i Gvardiolu, ali su mu zato posvetili veliki tekst s naslovom "Kako nije pocrvenio?", a donose i ekspertizu bivšeg suca Marka Clattenburga.

"Mateo Kovačić je vrlo sretan dečko, baš kao i sudac Michael Oliver, s obzirom na to da je Arsenal pobijedio iako je City završio utakmicu s 11 igrača na terenu. Hrvat je mogao biti isključen u dva navrata."

Kolumnist Ian Ladyman pita se: "Što se, kvragu, dogodilo u slučaju Kovačića?"

"Nadamo se da će nam u utorak emisija ‘Ozvučeni suci‘ rasvijetliti situaciju i donijeti audio snimku s objašnjenjem zbog čega nije isključen."

image
Daily Mail

Prenosi i mišljenje Garyja Nevillea:

- Što radi taj Kovačić? Trebao je dobiti crveni karton. Čisto ludilo s njegove strane. Prvi prekršaj je bio zbilja lud.

U Guardianu se slažu da su "dva žuta kartona trebala biti minimum" te slikovito ističu da je Kovačićev prekršaj na Ødegaardu bio na "tamno narančastom teritoriju". Igru Cityja nazvali su razočaravajućom.

Hrvatski dvojac najbolje je s ocjenama prošao u Daily Mirroru, koji je Gvardiolu dao sedmicu, a Kovačiću šesticu, ali također nije propustio izdvojiti njegov prekršaj za koji tvrde da je "iz kategorije uznemirujućeg sadržaja".

"Kako je moguće da je ostao na terenu?", pitaju se.

Arsenalov trener Mikel Arteta nije htio komentirati Kovačićeve prekršaje, tek je znakovito poručio:

- Nisam vidio snimku, ali shvaćam da moramo nešto poduzeti glede toga.

Linker
27. srpanj 2024 05:23