PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pressinphoto Sports Agency/Alamy/Alamy/Profimedia
CHELSEAJEVA ZVIJEZDA OTKRIVA

‘Kovačić mi je poput brata, četvorica smo se zaključali u wc tijekom proslave, a evo zašto idem iz Chelseaja‘

Chelseajev stoper Antonio Rüdiger (29) koncem će lipnja napustiti Chelsea i potpisati za Real Madrid
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2022. 15:07

U razgovoru za Daily Mail otkrio je pravi razlog zašto napušta Chelsea nakon bla godina, kao i još neke zanimljivosti.

Rüdiger je ušao u posljednju godinu ugovora sa Chelseajem, a pregovori oko produljenja su se otezali mjesecima. Onda je izbio je rat u Ukrajini i zavladala je velika neizvjesnost oko kluba zbog povezanosti Romana Abramovića s Vladimirom Putinom, a britanska je Vlada nametnula sankcije.

"Odluku sam donio u ožujku. Sankcije su nešto što nitko nije mogao očekivati i nikoga ne krivim za to, ali između kolovoza prošle godine i siječnja bilo je puno vremena i tada sam se zapitao što se zapravo događa. Nisam želio čekati do lipnja kako bih riješio pitanje budućnosti jer sam imao skoro cijelu godinu dana neizvjesnosti", rekao je Rüdiger koji je u Chelsea stigao 2017. godine iz Rome.

Jedan od najboljih Rüdigerovih prijatelja iz svlačionice bio je naš Mateo Kovačić.

"Razgovarali smo o svemu što se događa, sankcijama i pitali se kako se to moglo sve dogoditi. To je bila naša tema broj jedan. Sve što se događalo utjecalo je na sve u klubu, od čistača, kuhara, a naravno i na nas igrače. Ljudi su od nas očekivali rezultate i to razumijem, ali nije nam bio isti mentalni sklop", kaže Rüdiger koji je poseban odnos imao s trenerom Thomasom Tuchelom.

Kada je Tuchel zamijenio Franka Lamparda u siječnju 2021. godine Rüdiger je bio na dnu, a Tuchel ga je tada 'oživio'.

"Dao mi je priliku, vjerovao je u mene, a ja sam davao sve od sebe za njega, za momčad. Ne idemo zajedno na kave, samo imamo dobar profesionalni odnos."

Otkrio je i zanimljiv detalj s proslave osvajanja Lige prvaka 2021. godine nakon pobjede nad Chelseajem u finalu. Rüdiger i ostali igrači muslimanske vjere nisu željeli biti zaliveni šampanjcem, pa su se zaključali u wc u svlačionici.

"N'Golo Kante, Kova, Ziyech, Lukaku oni su poput moje braće. Ono što je bilo posebno u Chelseaju su prijateljstva. To je jako rijetko u nogometu. A jedan trenutak koji sumira sve zbio se nakon osvajanja Lige prvaka. Kada smo se vratili u svlačionici, dečki su slavili sa šampanjcem, a nas nekoliko muslimanske vjere, Ja, N'Golo, Ziyech i Zouma smo se zaključali u wc, gledali naše medalje, pa jedni druge, kimajući glavama. To nikad neću zaboraviti", zaključio je Rüdiger.

Linker
27. travanj 2024 06:42