DAVID KLEIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA David Klein/Zuma Press/Profimedia
POTEZ ZA PAMĆENJE

Kovačić: Mislim da nikad nisam zabio ljepši gol; Tuchel: Mane je trebao dobiti crveni u 20. sekundi!

Mateo je najbolji vezni igrač Chelseaja ove sezone, bez obzira na ozljedu, slažu se stručnjaci
Piše: Toni Roić, SNObjavljeno: 02. siječanj 2022. 23:06

Chelsea i Liverpool odigrali su spektakularan derbi (2:2) u 21. kolu Premiershipa. Bila je to jedna od najuzbudljivijih utakmica sezone, a među najboljima na travnjaku bio je Mateo Kovačić, ne samo zbog strašnog gola koji je zabio za smanjenje vodstva gostiju. - Kovačić je najbolji vezni igrač Chelseaja ove sezone, bez obzira što je imao problema sa ozljedom, slažu se i brojni engleski analitičari.

POGLEDAJTE REMEK-DJELO MATEA KOVAČIĆA PROTIV LIVERPOOLA!

- Nisam za rana isključenja, ali stvarno moram reći da je Mane morao biti isključen. On je sjajan momak i vrhunski igrač, ali morao je dobiti crveni karton. Udarac laktom u lice je crveni karton bez obzira je li 20. sekunda ili 20. minuta - naglasio je trener Chelseaja Thomas Tuchel, koji nije mogao ne spomenuti atraktivan pogodak Matea Kovačića.

image

Kovačićev učinak protiv Liverpoola

SN

- Tko nije došao na stadion, puno je propustio. Dobro smo startali, a onda iz naše greške primili gol. Poslije toga je došao i drugi, ali nismo se predavali. Kovačić je zabio apsolutno briljantan gol i vratio nam vjeru, a na kraju je i treći gol i preokret visio u zraku - zaključio je Tuchel.

Pomoćni trener Liverpoola Pep Lijnders vodio je utakmicu umjesto Jurgena Kloppa.

- Mislim da nikad nije dosadno s nama i samo želim dati veliki kompliment momčadi jer smo mogli naći mnogo isprika, naš menadžer nije bio prisutan, ali momčad je igrala jako dobro. Bilo je jasno što trebamo poboljšati taktički, to smo rekli dečkima na poluvremenu, imali smo dobre prilike, dobre obrane, mogli smo i pobijediti. U ovim utakmicama nikad se ne zna. Bila je izjednačena utakmica, pa mislim da je remi ispravan rezultat - kazao je Lijnders.

- Mislim da nikad prije nisam postigao ljepši gol, zaista mi je dobro sjela lopta. Počeli smo dobro, imali priliku, ali potom smo primili gol iz naše pogreške, a onda i drugi. Trebalo je karaktera za vratiti se u utakmicu i mislim da smo to dobro napravili jer nije se lako vratiti, a pogotovo je to teško protiv Liverpoola, koji je odličan u kontrama. Bili smo nesigurni nakon drugog gola, imali smo pogrešaka, no gol nas je podigao i odmah smo zabili i drugi. Možemo mi bolje od ovoga - kazao je Mateo Kovačić.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Linker
04. svibanj 2024 20:41