Adrian Dennis/AFP/Profimedia
KRITIKE NA SUĐENJE

Kovačić u ‘središtu‘ sukoba: Velikan priprema popis spornih odluka, Hrvat je u glavnoj ulozi

Hrvatski reprezentativac izbjegao je crveni karton u derbiju s Arsenalom, koji sad poduzima novi korak
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2023. 12:03

U Arsenalu ne jenjava bijes nakon tijesnog poraza na gostovanju kod Newcastlea (1:0) u prošlom premierligaškom kolu. Bio je to Arsenalu prvi premierligaški poraz sezone, a u klubu su uvjereni da su ‘pokradeni‘ i da gol Gordona iz 64. minute nije smio biti priznat.

Nakon utakmice trener ‘Topnika‘ Mikel Arteta javno je kritizirao suce, okarakteriziravši sramotnom odluku da se prizna pogodak Anthonyja Gordona nakon višeminutne provjere iz VAR sobe. Iz kluba su podržali ovakve Artetine izjave, a Daily Mail saznaje kako ‘Topnici‘ pripremaju čitav popis sudačkih odluka iz prošle i ove sezone koji je išao na njihovu štetu i tako izravno utjecao (ili mogao utjecati) na konačni rezultat.

Na njemu se nalazi propust VAR suca Leeja Masona iz prošlosezonske utakmice Arsenala i Brentforda (1:1), kao i pogrešno poništeni pogodak u Arsenalovom 3:1 porazu od Manchester Uniteda na Old Traffordu. U prvom slučaju pogrešno je priznat izjednačujući gol Ivana Toneyja usprkos činjenici da je postignut iz zaleđa, dok je u drugom slučaju pogrešno poništen pogodak Gabriela Martinellija koji je trebao biti priznat.

image
Adrian Dennis/afp/profimedia

Na popisu će se naći i ovosezonski derbi protiv Manchester Cityja, konkretno situacija u kojoj je glavni protagonist bio naš Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac izbjegnuo je prošlog mjeseca crveni karton zbog opasnog starta na Martinu Odegaardu, te je kažnjen žutim kartonom, a nakon drugog neopreznog starta hrvatskog reprezentativca, ovoga puta na Declanu Riceu nije isključen, zbog čega su bjesnili iz redova ‘Topnika‘.

Ta utakmica završila je 1:0 pobjedom Arsenala, pa oko nje ipak nije bilo previše priče.

Linker
27. travanj 2024 16:17