Declan Rice i Mateo Kovačić

 BEN STANSALL Afp
UTRKA VELIKANA

Kuha se najveći transfer u povijesti Premiershipa! Za suigrača Vatrenih morat će izdvojiti pravo bogatstvo

Njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi 75 milijuna eura, no klub traži puno više...
Piše: SNObjavljeno: 23. veljača 2022. 17:01

Već nekoliko dana kuha se potencijalno najskuplji transfer u povijesti Premier lige. Declan Rice, 23-godišnji dragulj West Hama, na meti je brojnih klubova, ali izgleda da su u ovim trenucima predvodnici te utrke Chelsea i Manchester United.

Zovu engleskih velikana ovaj će veznjak teško odoljeti, no prije nego što ponuda dođe na njegov stol, nešto će se pitati i West Ham iz kojeg ne odustaju od rekordne zarade.

Naime, prema pisanjima britanskih medija, 'Čekićari' traže nevjerojatnih 120 milijuna funti (144 milijuna eura).

Ispuni li se želja družine iz istočnog Londona, postat će to najskuplja razmjena na Otoku te će nadmašiti iznos koji je 2021. za Jacka Grealisha Manchester City preusmjerio u Aston Villu (117.5 milijuna eura).

image

Declan Rice

GLYN KIRK Afp

Još je početkom veljače trener West Hama David Moyes tvrdio da bi 100 milijuna funti bilo premalo za igrača takvog kalibra, a tom prigodom se prisjetio i jedne svoje još ranije izjave.

"Rekao sam još ljetos da mislim kako vrijedi 100 milijuna (funti), e pa to je bila vaša prilika, mogli ste proći jeftino. On je još uvijek po ugovorom (do 2024. op.a.) i sretni smo s njime", govorio je tada.

Podsjetimo, Rice je nedavno otvoreno progovorio o tome koliko cijeni hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

"On je nevjerojatan. Tek kad igrate protiv njega vidite koliko je dobar. Kovačić uzima loptu u nemogućim situacijama, njegovi driblinzi su nevjerojatni, uvijek je spreman za pravo dodavanje, kontrolira ritam utakmice i uz to je i brz. Uvijek je teško igrati protiv njega", govorio je Rice u razgovoru za BT Sport.

Tko zna, možda će Kova i engleski reprezentativac od ljeta biti suigrači. Ne bi nas to čudilo, ipak je Declan dio karijere proveo u mlađim uzrastima aktualnog prvaka Europe.

Linker
19. travanj 2024 10:17