PHIL OLDHAM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ZAMJENA ZA RANGNICKA

Kuha se ogroman transfer? Sir Alex Ferguson ima novog favorita za klupu Manchester Uniteda!

Sve su glasnije priče, spominje se nekoliko uglednih imena, tko će prihvatiti ponudu?
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 03. ožujak 2022. 12:12

Sužava se krug trenera koji bi na ljeto za kormilom Manchester Uniteda mogli zamijeniti Ralfa Rangnicka, objavili su u četvrtak engleski mediji. Nijemac je na Old Trafford stigao krajem prošle godine s prefiksom vršitelja dužnosti, ali u međuvremenu nije uvjerio poslodavce da ga trebaju nagraditi višegodišnjim ugovorom. Priča se zato još jednom vrti oko Mauricija Pochettina, Erika ten Haga i jednog neočekivanog kandidata – Carla Ancelottija.

S Ajaxovim trenerom ten Hagom "crveni vragovi" su koketirali prilikom Solskjaerove smjene, ali on tada nije htio napustiti kultni klub iz Amsterdama s kojim i ove godine izvrsno gura u Ligi prvaka. U međuvremenu je 52-godišnjak upisao dodatne sate engleskog jezika iz čega mediji zaključuju da se užurbano priprema za selidbu na Otok. Prije nego što je postao kandidat za Unitedova menadžera ten Haga su povezivali s klupom Tottenhama.

image

Erik ten Hag

MAURICE VAN STEEN Afp

Ten Hagove izglede da osvane u "kazalištu snova" u ulozi savjetnika kvari Sir Alex Ferguson. Najtrofejniji menadžer engleskog nogometa umirovio se još 2013. godine, ali javna je tajna da je kao eminencija iz sjene imao svoje prste u dovođenju Davida Moyesa i Josea Mourinha na klupu. Ovaj put Sir Alex navija za Pochettina, no Argentinac u Parizu ima desetine miliijuna razloga da se ne zalijeće u avanturu. I zato je Fergusonov tabor već pripremio plan B.

image

Carlo Ancelotti

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

S Ancelottijem je Ferguson razvio prijateljski odnos još dok je Talijan vodio Chelsea i s "plavima" osvajao Premier ligu i FA Cup. Nakon Stamford Bridgea 62-godišnjak je nomadski obilazio PSG, Real Madrid, Bayern, Napoli, Everton i ponovno Real s kojim trenutačno drži vrh La Lige (šest bodova prednosti ispred Seville). Od impresivne krivulje karijere impresivnija je samo Ancelottijeva trofejna zbirka: osvojio je pregršt nacionalnih titula i tri Lige prvaka (dvije s Milanom i jednu s Realom). Od Uniteda bi ga mogla odbiti stvarnost u kojoj nervozni Cristiano Ronaldo dijeli svlačionicu, a momčad sve više gubi dah u borbi za mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone, ali s druge strane veliki je izazov svakom menadžeru vratiti klub na mjesto gdje ga je jednom ostavio Ferguson…

Linker
20. travanj 2024 06:56