Slavlje navijača Portsmoutha nakon povratka u Championship

 MARK ENFIELD/IPS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ROMANTIČNA PRIČA

Kultni klub bio je dom Nike Kranjčara, a sada se vraća prema vrhu i stiže u Hrvatsku

U prvom kolu Championshipa, koje je na rasporedu 10. kolovoza, gostovat će kod Leeds Uniteda
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2024. 12:24

Nakon punih 12 godina koprcanja po trećem razredu engleskog nogometa, Portsmouth je prošle sezone osvojio prvo mjesto i osigurao povratak u Championship, prvi put nakon sezone 2011./12.

Kultni engleski klub, za kojega su svojevremeno igrale i hrvatske ikone poput Roberta Prosinečkog, Ivice Mornara, Borisa Živkovića i Nike Kranjčara, a u kojemu je Velimir Zajec bio trener, u subotu stiže na pripreme u Hrvatsku. Momčad Johna Mousinha, englesko-portugalskog trenera, čije ime pomalo podsjeća na "Special Onea", za Championship će se pripremati na području Pule, objavljeno je na stranicama povezanima s klubom.

Iako će u Hrvatskoj biti sedam dana, Pompey neće odigrati niti jedan prijateljski susret jer će sav fokus staviti na treninge, a sezona Championshipa počinje im tek 10. kolovoza, kada će gostovati kod Leeds Uniteda. Povratak u drugu ligu osigurali su pobjedom protiv Barnsleyja sredinom travnja, kada su navijači u slavlju preplavili teren nakon utakmice.

Zadnju sezonu u Premier ligi Portsmouth je odigrao 2010. godine, dok su samo dvije godine ranije osvojili FA kup, pobijedivši Cardiff City s 1:0 u finalu na Wembleyju pred 90 tisuća navijača, a u tom je dvoboju zaigrao i Niko Kranjčar.

Iako ih samo jedna liga sada dijeli od povratka u elitu, veliki "comeback" teško će ostvariti u nadolazećoj sezoni, s obzirom na to njihova momčad vrijedi tek 11,83 milijuna eura. U prijevodu, tek je Oxford United iza njih na toj listi (10,5 milijuna eura), dok one najvrjednije družine, poput Leedsa i Burnleyja, vrijede više od 200 milijuna eura...

Linker
23. kolovoz 2024 03:26