DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/shutterstock Editorial/profimedia
KRITIKE ZA ZVIJEZDU

‘Lampard je jedini menadžer koji je vikao na mene. Govorio mi je neke čudne stvari, da sam nasilnik‘

‘Zabijao je na sve načine i ima veliku karijeru, ali da sad dođe, ne bih razgovarao s njim ‘
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2023. 17:31

Derby County jedina je sredina u kojoj se Frank Lampard može pohvaliti uspješnom trenerskom karijerom. Čuvenom veznjaku Chelseaja malo je nedostajalo da s Derbyjem izbori plasman u Premier ligu u sezoni 2018./2019., ali u finalu doigravanja boljom se pokazala Aston Villa. Najljepši su to dani Lampardove trenerske povijesti, Chelsea i Everton nisu ga baš proslavili, no čini se da je u Derbyju stekao i jednog neprijatelja u svlačionici.

Umirovljeni branič Andre Wisdom u podcastu ‘The Beautiful Game‘ prisjetio se iskustva s današnjim trenerom Chelseajam. Kaže, cijeni ga kao trenera, ali ne i kao osobu, jer nije osjetio obostrano poštovanje.

- Lampard je jedini menadžer koji je vikao na mene, a da situacija nema veze s nogometom. Bilo je to nakon jednog ligaškog poraza, odigrali smo 0:4 s Aston Villom. Govorio je neke čudne stvari, poput toga da sporo hodam ili da maltretiram ljude - navodi Wisdom, pa dodaje da u tome nema istine:

- Ne hvalim se, ali koga god pitate, reći će vam da sam kul tip. Nikada nisam podigao glas na nekoga, možda žustro reagiram ako se netko poigrava samnom, ali da sam nasilnik? To ne. Ne znam zašto me morao nazvati tako pred svima, mogao me pozvati na razgovor nasamo.

image
GLYN KIRK Afp

Wisdom je pohvalio Lamparda zbog dobrih rezultata u Derbyju, ali tvrdi da ga nikada neće moći cijeniti iz perspektive odnosa igrač-trener.

- Zabijao je na sve načine, ima veliku igračku karijeru, ali on jednostavno nije čovjek za mene. Ne mogu ga cijeniti kao menadžera, nije kliknulo. Imao sam svakakve trenere, uvijek bi postojalo poštovanje. Mi se nismo slagali. Čudno je sve to govoriti, jer u Engleskoj ti uvijek kažu "ne pričaj ništa o Lampardu, Gerrardu, Roonejyu, oni su legende". Lampard nije bio iskren s momčadi. Sezona u kojoj smo stigli do finala za ulazak u PL nije bila toliko lijepa iznutra, postojao je osjećaj da jedni drugima govore iza leđa.

Za kraj, Wisdom poručuje da nema ništa protiv Lamparda i misli da je njegov novi angažman u Chelseaju očekivan.

- Ne iznenađuje me što su ga ponovno doveli. Ne mislim da je on loš trener, nisam ništa loše rekao o njegovoj trenerskoj karijeri. Želim mu sve najbolje, ali da sad sjedi ovdje s nama, ne bih pričao s njim - završio je Wisdom.

Linker
04. svibanj 2024 20:10