Lampard i Arteta

 BEN STANSALL Afp
NAKON LONDONSKOG DERBIJA

Lampard: ‘Kada se pogleda iza kulisa, jasno je zašto smo ovakvi‘; Arteta: ‘Opet smo prvi, vidjet ćemo što će biti‘

‘Prepasivni smo, a uzroci mogu biti različiti. Igrači imaju nisko samopouzdanje‘
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2023. 06:39

Muke po Chelseaju se nastavljaju. Upisali su londonski plavci sinoć šesti uzastopni poraz u gradskom derbiju protiv Arsenala. Slavili su ‘Topnici‘ 3:1 na Emiratesu, a već do poluvremena imali su domaćini ogromnih 3:0.

Privremeni trener Chelseaja Frank Lampard bio je iskren u ocjeni utakmice za mikrofone Sky Sportsa.

- Chelesea je imao puno uspjeha u 20 godina, ali trenutno nismo u toj poziciji. U periodu u kojem sam ovdje, kada se pogleda iza kulisa, na treninge, vide se razlozi zašto je to tako. Ako ćemo stalno biti draga, fina momčad, kao u prvom poluvremenu, onda nije važno protiv koga igramo. To se neće promijeniti preko noći, ali moramo to napraviti čim prije. Prepasivni smo, a uzroci mogu biti različiti. Igrači imaju nisko samopouzdanje, ali kada ste igrač Chelseaja morate igrati na određeni način čak i ako je to slučaj. Jedino što vas može izvući iz cijele situacije je razumijevanje i rad", rekao je Lampard, koji je izgubio sve utakmice otkako je preuzeo Chelsea, a momčad se pet utakmica prije kraja sezone nalazi na 12. mjestu premierligaške ljestvice.

Oglasio se i Mikel Arteta, trener Arsenala čija se momčad s tri boda vratila na vrh premierligaške ljestvice, iako drugoplasirani Manchester City ima dvije utakmice manje.

- Imamo još četiri utakmice za odigrati do kraja sezone, a sada smo na vrhu. Ne smijemo spuštati glave, moramo uživati u trenutku i prihvatiti ga, maksimalizirati priliku jer ne znamo što će se dogoditi. Momčad se vratila svojim najboljim izdanjima i pokazali smo opet da imamo žara. Mentalno smo se dobro pripremili i imali smo dobru energiju na terenu. Opet smo na vrhu lige, a sada ćemo vidjeti što će se dogoditi, rekao je Arteta koji se nada posrtanju Manchester Cityja do kraja sezone.

Linker
26. travanj 2024 23:26