Bellingham je mogao igrati u Chelseaju umjesto u Realu

 JOMA GARCIA/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Joma Garcia/Actionplus/Profimedia
OTVORIO DUŠU

Lampard: Želio sam dovesti Bellinghama prije tri godine, evo koliko čelnici Chelseaja nisu htjeli platiti

Bivši trener kluba sa Stamford Bridgea imao je dobre ideje za dovođenje mladih igrača
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2023. 17:22

Jude Bellingham oduševljava nogometni svijet. Još dok je igrao za Borussiju Dortmund vidjelo se da je riječ o fantastičnom nogometašu, ali ovo što radi u Realu gotovo da je teško povjerovati. U 14 nastupa 20-godišnji je Englez postigao 13 golova i ima tri asistencije pa je itekako počeo isplaćivati onih 103 milijuna eura koliko su Madriđani platili za njega.

S obzirom na to da se najveća engleska zvijezda nogometno odgajala u Njemačkoj, a sada dostiže zvijezde u Španjolskoj, logično je da se bivši i sadašnji trener i čelnici klubova u Premier League grizu što su propustili dovesti igrača kojeg je Borussia kupila od Birminghama za 30,15 milijuna eura. Nema kluba koji se nije spominjao posljednjih godinu dana oko dovođenja Bellinghama, ali on se odmah odlučio za Real čim je ‘Kraljevski klub‘ pokazao zanimanje.

No, Bellingham nije ni trebao otići u Borussiju da su vlasnici Chelseaja slušali Franka Lamparda u njegovom prvom mandatu na klupi Bluesa (2019.-2021.). On je u podcastu kojeg vodi John Obi Mikel istaknuo kako je želio dovesti Bellinghama iz Birminghama.

- Jako sam ga želio dovesti, ali nisam nikako mogao progurati ideju da platimo 20 milijuna funti za nekoga njegovih godina - rekao je Lampard te podsjetio kako je veznjak tada imao 17 godina.

Mladost nije pravila problem ljudima iz Dortmunda pa se povijest u ovom slučaju odigrala van Stamford Bridgea baš kao još nekoliko puta kada čelnici kluba nisu poslušali Lamparda. On je, naime, u tom razdoblju sugerirao kupnje još dvojice mladića - Declana Ricea i Erlinga Haalanda.

Linker
25. travanj 2024 16:19