Wes Brown u okršaju s vratarom Davidom Jamesom 2008. godine

 CARL DE SOUZA Afp
DOTAK‘O JE DNO ŽIVOTA

Legenda Manchester Uniteda na konopcima: Zaradio je milijune, a sada je krahirao i proglasio bankrot

Igrao je 15 godina na Old Traffordu, a navodno je za sve kriv razvod kojeg je nedavno proživio
Piše: SNObjavljeno: 20. travanj 2023. 18:42

Zarađivao je 50 tisuća funti tjedno igrajući za Manchester United, a sada je proglasio bankrot. To je priča o 43-godišnjem Wesu Brownu koji je na Old Traffordu proveo 15 godina.

Brown je bio obrambeni igrač koji je u United došao kao 16-godišnjak i u njemu proveo 15 sezona. Nakon toga je bio član Sunderlanda, Blackburna i indijskih Kerala Blastersa, a za reprezentaciju Engleske je odigrao 23 utakmice i postigao 1 gol.

Za karijere je Brown zaradio milijune, u jednom trenutku mu je plaća iznosila 50 tisuća funti tjedno što je oko 56,8 tisuća eura ili oko 425 tisuća nekadašnjih kuna. Tjedno, da podsjetimo.

No, to mu očigledno nije bilo dovoljno jer engleski mediji pišu kako je Brown proglasio bankrot. Nije poznato na što je novac potrošio, ali sve je za njega krenulo nizbrdo nakon razvoda s bivšom suprugom Leanne s kojom ima troje djece. To se dogodilo 2019. godine, do tada se nije spominjalo da ima bilo kakvih financijskih problema o čemu se piše u zadnje vrijeme, a sada je došlo do bankrota.

Linker
19. svibanj 2024 19:44