ANDREW YATES Afp
NISU IMALI IZBORA

Legenda Manchester Uniteda otvoreno priznala: ‘Terorizirali smo Ronalda, ponekad bi i i zaplakao‘

‘Sve je to bilo u najboljoj namjeri, da ga izgradimo, da malo očvrsne‘, rekao je Rio Ferdinand
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2023. 12:30

Legendarni stoper Manchester Uniteda, svojedobno jedan od najboljih na svijetu, Rio Ferdinand progovorio je o tretmanu kakvog je u svom prvom periodu na Old Traffordu imao Cristiano Ronaldo. Otkako je 2003. došao iz lisabonskog Sportinga, sve do prelaska u madridski Real 2009. imao je blistavu karijeru na "kazalištu snova".

No, nije za portugalsku zvijezdu sve išlo tako glatko. Ferdinand je kazao kako su on i stariji suigrači znali često sprdati i "terorizirati" Ronalda, kako bi mu izgradili samopouzdanje i karakter.

- Vidjeli smo ga kakav je bio kad nam je došao u klub. Znali smo da je dobar igrač, ali morali smo ga učiniti materijalom za engleski nogomet. Nije imao "petlju", naš je posao bio da ga očvrsnemo na sve moguće načine. Za taj dio bili smo zaduženi Quinton Fortune i ja. Znali smo ga toliko isfrustrirati da bi često i zaplakao. Bilo je to granično teroriziranje - prisjetio se Ferdinand.

Nije otkrio što bi mu u svlačionici sve znali priuštiti, no onda je rekao:

- Bilo je to da očvrsne. Morali smo ga izgraditi, a znali smo da će to i prihvatiti. Naravno, ništa prema njemu nije bilo iz zle namjere.

Ronaldo je na koncu, od 2007. do 2009. osvojio tri uzastopne titule engleskog prvaka prije no što će za tadašnju cifru svjetskog rekorda od 80 milijuna funti iz Manchester Uniteda preći u madridski Real.

- Nije volio gubiti. Do jednog trenutka nije me nikako mogao dobiti u stolnom tenisu. Dapače, razvaljivao sam ga. Znali smo igrati svaki dan prije treninga, kao lagano zagrijavanje. Kasnije me znao i pobjeđivati, bili smo kao Federer i Nadal, dva najbolja u stolnom tenisu u klubu. Kad bi izgubio od mene, plakao bi - prisjetio se Ferdinand.

Linker
04. svibanj 2024 13:30