Paul Merson (2017. godine)

 OLLY GREENWOOD Afp
OSVETA JE SLATKA

Legenda trećeg londonskog kluba se naslađuje: ‘Svi koji ste me nazvali neznalicom, nadam se da ste sad u krevetu‘

Nakon nezaboravnog derbija glasno je odjeknula i reakcija još jednog beskompromisnog TV komentatora
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. studeni 2023. 08:07

Tottenham je doživio prvi prvenstveni poraz u aktualnoj sezoni, na domaćem terenu uvjerljivo je poražen protiv velikog rivala Chelseaja 1:4. Bluesi su iskoristili pogreške svog suparnika i na kraju proslavili uvjerljivu pobjedu uz hat-trick Nicolasa Jacksona, a prikazanim nogometom bili su oduševljeni komentatori Sky Sportsa Jamie Carragher i Gary Neville.

Neville vjeruje da su navijači Tottenhama iznevjereni ‘lošom disciplinom‘ i ‘nedostatkom pribranosti‘ koja se očitovala u isključenjima čak dvojice igrača, braniča Romera i Udogieja. Nisu Spursi odustajali od igre ni s devetoricom, Son Heung-min imao je priliku za izjednačenje, da bi gosti na kraju ipak iskoristili velike prostore u suparničkoj obrani i ostvarili uvjerljivu pobjedu.

Unatoč tome, Tottenhamovi navijači do samoga kraja žestoko su bodrili svoju momčad koju su po završetku susreta nagradili velikim pljeskom.

image
GLYN KIRK Afp

- To je prvi put da sam vidio da je momčad izgubila s 4:1 i dobila ovacije. Ovo je luda, luda noć. Ludo od početka do kraja - rekao je Gary Neville.

Dodao je kako će menadžer Spursa Ange Postecoglou biti ponosan na igrače koji su ostali na terenu.

- Bila je to uzbudljiva, eksplozivna i luda utakmica na kraju. Isključenja? To je loša disciplina nekoliko igrača. Navijače nisu iznevjerili suci, iznevjerio ih je nedostatak pribranosti i nesmotrenost Romera i Udogieja. Mogu biti ponosni na one koji su ostali na terenu i na to kako im je menadžer postavio igru s devet igrača. Pali su na kraju, ali Chelsea se do kraja nije osjećao ugodno – dodao je Neville.

Nisu Spursi imali problema samo s kartonima, nego i s ozljedama zbog kojih je Postecoglou morao zamijeniti Jamesa Maddisona i Mickyja van de Vena.

Carragher je ovu spektakularnu utakmicu upisao kao jednu od najugodnijih koje je gledao.

- Gledam nogomet gotovo 40 godina i sigurno kao neutralan, rekao bih da je to bila jedna od najugodnijih utakmica koje sam vidio iz toliko različitih razloga. Bila je to apsolutno vrhunska i zato je Premier liga najbolja liga na svijetu - komentirao je Jamie Carragher.

Nakon zaista nezaboravnog derbija glasno je odjeknula i reakcija još jednog beskompromisnog TV komentatora, bivšeg reprezentativca Engleske - Paula Mersona.

Nekadašnji velikan trećeg londonskog kluba, Arsenala, danima je tvrdio kako će Chelsea pobijediti Tottenham, ‘jer će Spursi napasti i ostaviti puno prostora u pozadini‘.

I upravo se to dogodilo, a 55-godišnji Merson nije se propustio nasladiti i odmah poslati poruku kritičarima putem društvenih mreža.

"Poručujem svima koji su me nazvali neznalicom - nadam se da ste sad u krevetu".

Linker
03. svibanj 2024 22:58