Antony

 PETER LOUS Dppi Via Afp
JASNA PORUKA

Legenda u nevjerici: ‘Pa on ne vrijedi 100 milijuna eura, odigrao je nekoliko dobrih utakmica...‘

Dolazak drugog najskupljeg pojačanja u povijesti Manchester Uniteda i dalje izaziva polemike
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 11:21

‘Crveni vragovi‘ dogovorili su dolazak brazilskog krilnog napadača Antonyja iz Ajaxa za odštetu od 100 milijuna eura. Više novca Manchester United je izdvojio tek za transfer Paula Pogbe (105 milijuna eura). Legendarni bivši nizozemski napadač Marco van Basten smatra da Antony niti približno ne vrijedi novce koje je Manchester United za njega platio.

"100 milijuna eura za Antonyja? Ne, daleko od toga", rekao je Van Basten za Ziggo Sport upitan vrijedi li 22-godišnji Brazilac tolike novce.

Antony je u dresu Ajaxa od 2020. godine upisao 24 gola i 22 asistencije u 82 nastupa, te je osvojio dva naslova nizozemskog prvaka i jedan Nizozenski kup dok je igrao pod palicom Erika ten Haga, aktualnog menadžera Manchester Uniteda.

image
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia

"Antony dosad nije pokazao puno. Naravno da je odigrao nekoliko dobrih utakmica, ali njegova učinkovitost u zadnje dvije godine nije bila visoka", rekao je Van Basten koji je prije dvije godine kritizirao samo dovođenje Antonyja iz Sao Paula za odštetu od 25 milijuna eura.

"U Ajaxu imaju velika usta, stalno govore naša omladinska škola je sjajna. A onda kupe mladog igrača za velike novce. Nešto je onda pogrešno. Ako se klub diči s time da je naša akademija tako sjajna, onda je smiješno ići u Brazil i kupovati mladog igrača za 25 milijuna eura", rekao je tada Van Basten.

Linker
23. travanj 2024 18:31