Edwin van der Sar

 Orange Pics Bv/Alamy/Profimedia
VRATIO SE

Legenda Uniteda prvi put u javnosti nakon šoka u Splitu: ‘Tako je dobro vidjeti te...‘

Edwin van der Sar gledao je utakmicu protiv Aston Ville pet mjeseci nakon izljeva krvi u mozak
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 27. prosinac 2023. 10:05

Edwin van der Sar (53) u utorak je gledao utakmicu Manchester Uniteda protiv Aston Ville, pet mjeseci nakon što je pretrpio izljev krvi u mozak, prenosi britanski Mirror.

Bivši golman Crvenih vragova primljen je u srpnju na intenzivnu njegu u KBC Split nakon krvarenja na mozgu. Spomenuta utakmica bio je njegov prvi dolazak na Old Traffordu nakon zdravstvenih problema, a United mu je na društvenim mrežama poželio dobrodošlicu.

Manchesterski klub, koji se vratio iz dva pogotka minusa i pobijedio Villu 3:2, opisao je Van der Sara kao "legendu nizozemskog Uniteda" i dodao: "Tako je dobro vidjeti te kako izgledaš dobro."

Nizozemac je po povratku na Old Trafford snimao „selfije“ s navijačima i davao im autograme. Navijači Uniteda bili su sretni zbog oporavka legende koja je između 2005. i 2011. pomogla Crvenim vragovima da osvoje 11 trofeja.

Nogometni svijet ostao je u šoku kada je Van der Sar hitno prebačen u bolnicu u srpnju. Tada je umirio fanove i zahvalio im na podršci na početku oporavka.

"Sretan sam što mogu podijeliti s vama da više nisam na odjelu intenzivne njege. Međutim, još uvijek sam u bolnici. Nadam se da ću sljedeći tjedan otići kući i poduzeti sljedeći korak u svom oporavku", napisao je tada na X-u.

Van der Sar se smatra jednim od najboljih vratara svoje generacije, a reputaciju je stekao igrajući za Ajax, Juventus, Fulham, United i Nizozemsku. Odigrao je više od 900 utakmica prve momčadi za klub i reprezentaciju prije nego što je otišao u mirovinu u dobi od 40 godina.

Osvojio je bezbroj trofeja, uključujući četiri naslova u Nizozemskoj te četiri titule Premier lige. Podigao je Ligu prvaka i s Ajaxom i s Unitedom te je tri puta bio uvršten u PFA momčad godine u Premier ligi.

Direktor marketinga Ajaxa postao je 2012., a četiri godine kasnije unaprijeđen je u izvršnog direktora. Napustio je ulogu u svibnju ove godine, samo dva mjeseca prije nego što je doživio izljev krvi u mozak.

Linker
09. svibanj 2024 10:24