OLI SCARFF Afp
ŽESTOKE REAKCIJE

Legenda Uniteda raspalila po Solskjaeru, navijači mu okrenuli palac dolje: ‘To više nije normalno!‘

Norvežanin unatoč blamaži i dalje brani svoj stručni stožer te svoje taktičke zamisli
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2021. 21:26

Ole Gunnar Solskjaer priznao je da je njegova momčad dotakla dno nakon teškog poraza (5:0) od Liverpoola na Old Traffordu.

Redsi su već u prvome poluvremenu zabili četiri pogotka i već tada ispisali povijest. Naime, nikada United na svom travnjaku u prvome dijelu nije primio toliko golova.

Junak utakmice bio je sjajni egipatski napadač Mohamed Salah koji je postigao hat-trick (38', 45'+4', 50') te upisao asistenciju za vodstvo 1:0. Dvaput su poentirali Naby Keita (5') i Diogo Jota (13').

image
OLI SCARFF Afp

"Dotakli smo samo dno, ne možemo se osjećati gore od ovoga", izjavio je Solskjaer za Sky Sports. "Ovo je najmračniji dan otkad sam ja na čelu ove momčadi. Ništa nije bilo dobro, niti individualno niti timski."

Na pitanje o mogućoj ostavci rezolutno odgovara:

"Ne. Predaleko sam došao. Mi smo došli predaleko. Preblizu smo da bismo sad odustali."

Crveni su vragovi sačuvali mrežu netaknutom samo jednom u posljednju 21 utakmicu. Sada su već osam bodova 'kraći' od lidera prvenstva Chelseaja, a tek je devet kola odigrano.

Norvežanin, ipak, sustavno brani svoj stručni stožer i taktičke zamisli, iako je spremno preuzeo odgovornost za poraz:

"Odgovornost je upravo moja. Upravo tako", poručio je.

image
OLI SCARFF Afp

Proslavljeni igrač Man. Uniteda i nekadašnji Solskjaerov suigrač Rio Ferdinand oštro je osudio igru koju su Crveni vragovi prikazali na svome stadionu, a njemu se na društvenim mrežama pridružila golema većina fanova.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Optirajući za otkaz norveškom strategu Ferdinand je objavio:

"Manchester će uvijek predstavljati prijetnju drugima zbog individualaca koje imamo... međutim, zaista je prelako igrati s nama, to više nije normalno", da bi se na tu objavu nadovezali gnjevni navijači:

"Dvije riječi. OLE OUT. Ovo je sramota, doslovce smo izbrisani doma od najvećeg rivala. Da Ole ima bilo kakav osjećaj krivice, smjesta bi otišao. Ne možemo dopustiti daljnje sramoćenje naših nogometaša.",

"Što smo skrivili da doživimo ovakvu sramotu na vlastitome terenu? Ole, odlazi iz mojega kluba! Dajte nam Erika Ten Haga, Zidanea ili Contea",

"Cijeli Solskjaerov stožer mora dobiti otkaz, i to još danas!", samo su neki od komentara.

Idući susret Manchester United igra u gostima kod Tottenhama u subotu 30. listopada u 18:30 h.

Linker
27. travanj 2024 21:00