Jamie Redknapp i Gary Neville (desno)

 JOHN WALTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA John Walton/Pa Images/Profimedia
GODINE ČINE SVOJE

Legenda Uniteda sve iznenadila: ‘Njegovo dovođenje nije pametno, pogledajte koliko košta, a ima 31 godinu‘

‘Ako novi vlasnici dođu, htjet će otvoriti tržište transfera. Mislim da će htjeti mlađe, gladnije dečke‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. ožujak 2023. 22:40

Casemiro (31) je stigao prošlog ljeta u Manchester United iz Real Madrida. Njegov dolazak na Old Trafford koštao je 70 milijuna eura plus 15 bonusa. Nekoliko mjeseci kasnije Brazilac je proslavio svoj prvi naslov s Crvenim vragovima osvojivši Carabao Cup. U finalu je zabio gol protiv Newcastlea, gol koji je pomogao Unitedu da okonča pet sušnih sezona. Dan kasnije izabran je u idealnu FIFA momčad godine.

Međutim, unatoč dobrom utjecaju koji Casemiro imao na Unitedovu momčad, legendarni Gary Neville smatra da njegov potpis nije bio dobar potez kluba. Odnosi se to, prije svega, na buduća ulaganja, na projekciju mladih igrača.

image

Casemiro

LINDSEY PARNABY Afp

"Ako novi vlasnici dođu, htjet će otvoriti tržište transfera. Mislim da će htjeti mlađe, gladnije dečke koji još uvijek rastu. Casemiro je očito to prošao, ali pogledajte Antonyja i Lisandra Martineza... Mlađi su i gladniji."

Neville je dodatno objasnio svoju tvrdnju:

"Mislim da su mladi ono želite dodati ovoj momčadi. Rekli smo da je Casemiro u startu koštao 70 milijuna eura. A 22 milijuna godišnje bruto plaće, što u pet godina znači investiciju od najmanje 180 milijuna eura. To je ogromna investicija. Nije pametna kada to gledate s općeg stajališta kluba."

Linker
05. svibanj 2024 23:13