PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
ZAHVALA RUSKOM TAJKUNU

Legendarni kapetan Chelseaja poslao poruku Abramoviču koju bi mu mogli zamjeriti: ‘Bio si najbolji vlasnik‘

Roman Abramovič već je pomalo zaboravljen na Stamford Bridgeu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 12:08

Ruski milijarder bio je vlasnik Chelseaja od 2003. do proljeća ove godine i u tih je 19 godina Chelsea pretvorio u čudesan klub. Chelsea je već 2005. bio prvak Engleske, što su navijači tog velikog kluba čekali punih 50 godina. Stoga je u redu da ga i danas mnogi doživljavaju kao najvećeg predsjednika u povijesti kluba, a ne da ga se odriču zato što je Rus koji je blizak Putinu.

Bivši kapetan Chelseaja John Terry jedan je od onih koji nije imao problema javno se zahvaliti Romanu Abramoviču na svemu što je napravio za Chelsea i nazvati ga najboljim vlasnikom kluba. Bez obzira na to što će mu visoka politika u Velikoj Britaniji to možda zamjeriti.

"Nikad neću imati dovoljno riječi izraziti svoju zahvalnost. Podrška koju si mi pružao na terenu i izvan njega ostat će sa mnom zauvijek. Stvorili ste muški i ženski sastav svjetske klase i akademiju svjetske klase, omogućivši nam svima da budemo najbolji i ostvarimo svoje snove. Tvoja ostavština i ime će se zauvijek pamtiti, ti si bio najbolji vlasnik kluba na svijetu. Hvala ti na svemu" - napisao je Terry na društvenim mrežama.

U svibnju ove godine ruski je biznismen odlukom britanske vlade bio primoran prodati klub konzorciju predvođenom Amerikancem Toddom Boehlyjem i investicijskom tvrtkom Clearlake Capital.

Linker
20. travanj 2024 08:08