Roy Keane

 CRAIG THOMAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
DRAMA NA DERBIJU

Legendarni Roy Keane napadnut na Emiratesu! Pogledajte napetu scenu sa stadiona

Kad je vidio da je Keane napadnut, u pomoć mu je pritrčao Micah Richards, bivši igrač Manchester Cityja
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2023. 10:08

U derbiju 4. kola engleske Premier lige Arsenal je u napetoj završnici svladao Manchester United s 3:1. Rezultat može zavarati, jer Topnici su pred svojim navijačima do sva tri boda stigli u samoj završnici, golovima Declana Ricea u 96., odnosno Gabriela Jesusa u 101. minuti. Prava drama tada se odvijala i na tribinama, odnosno u novinarskoj loži gdje su, među ostalima, bile i dvije legende u svojstvu komentatora. Analitičari Sky Sportsa, Micah Richards i Roy Keane napadnuti su od strane navijača, a ekskluzivne snimke objavio je britanski Daily Mail.

Bijesni navijač Arsenala napao je Keanea potkraj utakmice, dok se bivši kapetan Manchester Uniteda pripremao za studijsku emisiju nakon dvoboja. Navodno, napad na Keanea se dogodio na vrhu zapadne tribine Emirates stadiona, odnosno u trenutku kada se Keane liftom koji vodi iz novinarske lože htio spustiti na teren, gdje je Sky Sports imao već pripremljen studio. Navijač Arsenala htio je Keanea pogoditi glavom u glavu, no pogodio ga je u prsa, a onda su ih razdvojili.

Prvi među onima koji su pohitali rastaviti sudionike nemilog događaja bio je upravo Micah Richards, nekadašnji nogometaš Manchester Cityja. Odvukao je bijesnog navijača na stranu, a ovaj je potom pobjegao kad je shvatio da bi ga moglo zaskočiti osoblje iz snaga sigurnosti. Napad se konkretno, dogodio u 88. minuti utakmice, kada je Alejandro Garnacho zabio za Manchester United, no taj je pogodak kasnije VAR poništio zbog zaleđa.

O čitavom slučaju naknadno su se oglasili i sa Sky Sportsa, ali i iz londonske policije te su obavijestili da je istraga o navedenom incidentu u tijeku. Društvenim mrežama kruže fotografije i video-zapisi napada.

Linker
02. svibanj 2024 19:53