LAURENCE GRIFFITHS Afp
MOGAO BI OTIĆI ISPOD CIJENE

Legendarni Van Basten stao u obranu mlade zvijezde: ‘Ignoriraju ga, ali mora prekinuti ovu noćnu moru‘

Platili su ga 40 milijuna eura, ali u nadolazećem će razdoblju teško za njega moći dobiti toliko.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2021. 14:27

Trebao je ovoga ljeta biti najveće, ili barem najzvučnije pojačanje Manchester Uniteda, ali već od dolaska na Old Trafford, nije se snašao. Mlada zvijezda Ajaxa, 23-godišnji Donny van de Beek potpisao je petogodišnji ugovor uz odštetu od 40 milijuna eura (35+5 bonusa). No, već samim pogledom na roster Olea Gunnara Solskjaera uoči početka sezone vidjelo se da tu za njega neće biti mjesta.

Tako je i bilo. U svim natjecanjima nizozemski je veznjak do sada skupio 26 nastupa, ali samo četiri utakmice odigrao je u cijelosti, od toga tek jednu premierligašku. Bio je među standardnima tek u Ligi prvaka u kojoj je sudjelovao u svih šest nastupa grupne faze, no u novije vrijeme od nastupa ga je odvojila ozljeda mišića uz poprilično ignoriranje glavnog trenera Solskajera.

Upravo je zato van de Beek zatražio sastanak s direktorom Edom Woodwardom, a engleski mediji ne isključuju ni mogućnost da već ovoga ljeta napusti United. Iako, ugovor mu traje još četiri sezone, pa će uz stanovito mali broj nastupa biti teško prodati ga za pravu cijenu. Tržišna vrijednost mu je 40 milijuna eura, no pod velikim je znakom pitanja to bi li neki klub htio toliko dati za mladića koji ne igra. U Premier ligi je odigrao svega 311 minuta, a nije ga na terenu bilo od Valentinova, dakle već mjesec dana. Tada je odigrao svega 11 minuta protiv West Bromwich Albiona.

- Van de Beek je već donio odluku, želi prekinuti ovu noćnu moru u kojoj sudjeluje. Očito je da ga Solskjaer ne želi u rosteru. Razgovarat će s upravom, ali za njega bi bilo najbolje da ode što prije. Neovisno o tome radi li se o posudbi ili o prodaji. United je njegovim dovođenjem napravio jako lošu odluku - rekao je legendarni Marco Van Basten.

Linker
19. svibanj 2024 05:14