JOSE JORDAN/AFP/PROFIMEDIA Jose Jordan/Afp/Profimedia
NJEGOV IGRAČ - FAVORIT

Legendarnog Ronaldinha jedan igrač baš oduševljava: ‘Sada će dokazati da je među najboljima u Europi!‘

Nekad najbolji nogometaš svijeta na sva je usta nahvalio svog sunarodnjaka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 12:33

Nogometna ikona, jedan od najvećih i najomiljenijih igrača ovog stoljeća, brazilski čarobnjak Ronaldinho, nahvalio je novog napadača Arsenala Gabriela Jesusa (25) nazvavši ga jednim od najboljih igrača u Premier ligi, ali i u Europi. Jesus je ljetos zamijenio Manchester City za Arsenal u potrazi za boljom minutažom, a njegova odluka da se preseli na stadion Emirates pokazala se kao sjajan izbor jer uživa u životu Topnika nakon više nego obećavajućeg početka sezone.

Jesus je i ranije zaradio pohvale Ronaldinha, koji je 2017. rekao da tada 20-godišnji napadač ima sposobnost nadmašiti Lionela Messija. U intervjuu za The Mirror, Ronaldinho je ponovio svoje tvrdnje.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Kada se Gabriel pridružio Manchester Cityju, rekao sam da će on postati jedan od najboljih igrača na svijetu. Kad mu je pružena šansa, pokazao je za što je sposoban, ali u Manchester Cityju nikada nije dobio ljubav koju zaslužuje igrač njegove kvalitete."

Ronaldinho je nastavio:

"U Arsenalu je dobio priliku biti središnja točka napada, iskazali su mu ljubav trenera i navijača, a on to već uzvraća. Ove sezone očekujem velike stvari od njega, on će uzvratiti ljubav pokazanu u njemu tako što će pokazati da nije samo jedan od najboljih igrača u Premier ligi, već i u Europi."

image
ADRIAN DENNIS Afp

Nakon sjajne igre prošlog tjedna protiv Leicestera, Jesus je i sam govorio o novoj ulozi koju ima u Arsenalu pod vodstvom Mikela Artete.

"Počeo sam puno više igrati na krilu u Cityju i za Brazil. Neko vrijeme sam mislio da je to u redu. Ali promijenio sam mentalitet, sada puno više vjerujem u sebe. Opet se smijem igrajući nogomet. Jako sam blagoslovljen jer mogu igrati sve tri prednje pozicije, ali ja sam broj 9. Ja sam tu da završim naše šanse. Ne samo to, nego i pomoći momčadi u cjelini."

Linker
25. travanj 2024 22:06