Fernando Roig Alfonso
 NENAD DUGI/CROPIX Cropix
PROKAZALI GLAVNOG KRIVCA

Liga za bedaka, a ne Superliga! ‘On je sebičan, sebičan i samo sebičan, zato mu mi sada nećemo pomoći!‘

‘Trebali su nas kontaktirati, no to im, naravno, sad nije niti palo na pamet. A kad treba usluga..‘
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 21. travanj 2021. 17:05

‘’Super Ridiculo’’ ili u slobodnom prijevodu 'liga za bedaka', stoji upečatljivo na današnjoj naslovnici madridskog sportskog dnevnog lista Marce. Slike prosvjeda engleskih navijača zbog Superlige dominirale su jučerašnjim španjolskim tiskovinama, kao i riječi hvale za Engleze koji su, tvrdi Diario AS, ‘’eksplodirali Superligu’’.

image
Naslovnica Marce
Screenshot


Koju su ulogu u svemu odigrali Englezi naglasila je i katalonska tiskovina Mundo Deportivo s naslovom ‘BREXIT’ nasred naslovne stranice. Slično kao i kod talijanskih medija danas, imamo i svojevrsnog zlikovca u cijeloj priči. Prvo lice cijelog projekta nogometne Superlige, predsjednik madridskog Reala Florentino Perez, prozvan je od strane mnogih španjolskih medija kao najveći krivac za ovaj debakl. Umjesto imena Superlige u principu se više koristi naziv ‘’Florentinov projekt’’. Prozivaju ga i predsjednici mnogih ostalih klubova La Lige. Primjerice, predsjednik Villarreala Fernando Roig, koji je poznat kao direktna osoba u svojim javnim nastupima, rekao je sljedeće:


- On je sebičan, sebičan i samo sebičan. Samo misli na Real Madrid i Villarreal mu sada neće pomoći - istaknuo je.


- Nisam pričao ni sa kim iz ova tri kluba. Trebali su nas kontaktirati, ali to im, naravno, nije niti palo na pamet. Atletico Madrid nas je znao nazvati kada im je trebala usluga, ali sada ih nije bilo ni čuti - dodao je Fernando Roig, predsjednik Villarreala, kluba koji je nedavno izbacio zagrebački Dinamo u četvrtfinalu Europske lige.


Florentino Perez je tako u stilu, ali ne onakvom kakvog je priželjkivao, započeo svoj novi predsjednički mandat u Kraljevskom klubu.

Linker
05. svibanj 2024 01:01