Virgil van Dijk

 OLI SCARFF Afp
SLAVIO I ARSENAL

Liverpool gazi sve redom: Zabili četiri gola u manje od sat vremena i stigli na bod do aktualnog prvaka

Steven Gerrard ostvario je drugu pobjedu u svojoj drugoj utakmici na klupi Aston Ville
Piše: Kazimir Guberina/HinaObjavljeno: 27. studeni 2021. 18:27

Liverpool je na Anfieldu prema očekivanju pobijedio Southampton (4:0) u 13. kolu Premier lige. Obrana gostiju kapitulirala je nakon manje od dvije minute igre. Jota je pronašao put do mreže gostiju, koji su utakmicu započeli nominalno s tri napadača, no mala je korist bila od spomenute namjere na početku dvoboja.

No, do odlaska na odmor mogao je Southampton poentirati s obzirom da su gosti imali dvije izgledne situacije za postizanje pogotka, a kada ih nisu realizirali Jota je drugim pogotkom razriješio sve dvojbe oko pobjednika, uz još dva gola u mreži Svetaca do kraja dvoboja.

image
OLI SCARFF Afp

Arsenal se nakon poraza na gostovanju od Liverpoola vrlo brzo vratio na pobjednički kolosijek. Londončani su na svom travnjaku savladali Newcastle (2:0), koji i dalje čeka na prvu prvenstvenu pobjedu. Mogli su gosti postići barem jedan pogodak, ali slaba je to utjeha za novog engleskog bogataša.

Svrake su zakucane za posljednje mjesto na ljestvici i u sljedećoj domaćoj utakmici protiv Norwicha jednostavno nemaju pravo na kiks.

Saka i Martinelli upisali su se u listu strijelaca u nastavku susreta, a izabranici menadžera Mikela Artete sve su bliže mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Steven Gerard upisao je i drugu pobjedu na klupi Aston Ville, nakon Brightona pao je i Crystal Palace (2:1), dok Wolverhampton nije uspio svladati Norwich (0:0), koji je u posljednjih nekoliko kola znatno povećao izglede za ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa.

image
LINDSEY PARNABY Afp

U derbiju kola vodeći Chelsea će u nedjelju u Londonu ugostiti Manchester United (17.30). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić i dalje je zbog ozljede izvan stroja, ali bi se u kadar plavih mogao vratiti oporavljeni Romelu Lukaku.

Manchester United dobio je novog menadžera u liku njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka, no momčad će u derbiju u britanskoj prijestolnici voditi Michael Carrick, koji se nakon otkaza Oleu Gunnaru Solskjaeru iskazao pobjedom nad Villarealom u Ligi prvaka.


Brighton i Leeds bez pobjednika

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 13. kola engleskog nogometnog prvenstva Brighton and Hove Albion i Leeds United su igrali 0-0.

Brigton je sada osmi sa 18 bodova, a Leeds je ostao 17. sa 12 bodova.

Na vrhu je Chelsea sa 29 bodova, jedan manje uz utakmicu više ima drugi Liverpool.

Linker
14. travanj 2024 16:19