OLI SCARFF Afp
SUPERFANTASY PREMIERSHIP

Liverpool i Manchester City nastavljaju ludu borbu za vrh, velika bitka i za europske pozicije

Na rasporedu su utakmice 31. kola Premiershipa i prilika za novi Supersportske Fantasy izazov
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. travanj 2022. 16:53

Nakon reprezentativne stanke vraćamo se klupskom nogometu, u kojem nas čekaju dva uzbudljiva mjeseca u završnicama nacionalnih prvenstava. Neki treneri nisu baš presretni, jer su im igrači u prošla dva tjedna igrali utakmice diljem Europe i svijeta, uglavnom je riječ o većim klubovima koji vode glavnu riječ u svojim ligama. Mini-pripreme su dobro došle onima koji u posljednje vrijeme nisu briljirali kako bi podigli razinu spremnosti i krenuli u berbu bodova u odlučujućem razdoblju sezone.

U engleskoj Premier ligi opet je neizvjesno na vrhu, Liverpool je za vratom Manchester Cityju, kojeg su skupo stajali kiksevi protiv Tottenhama i Crystal Palacea. Građani su se iz dosta komforne doveli u nezgodnu situaciju, imaju tek bod više od Liverpoola, koji je u sjajnom nizu od devet prvenstvenih pobjeda. Posljednji im je bodove otkinuo Chelsea 1. veljače, a pred Redsima je domaći ogled s davljenikom Watfordom.

KLIKNITE OVDJE I BESPLATNO ZAIGRAJTE PREMIERSHIP FANTASY!

Guardiolina momčad, pak, gostuje kod Burnleyja, a jedne i druge tijekom tjedna očekuju četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Liverpool igra s Benficom, Cityjev suparnik je Atletico Madrid, a nakon tih dvoboja sljedeće nedjelje na redu je veliki derbi dvije vodeće engleske momčadi na Etihadu u Manchesteru.

- Manchester City se nikoga ne boji. Nešto slično dogodilo se prije nekoliko godina, Liverpool je bio na bod zaostatka u istom razdoblju sezone, a na kraju smo mi osvojili naslov prvaka. Sada se opet moramo boriti i to je dobro za navijače, ali i za neutralne. Nogomet kakvog igramo ne igra nitko drugi na svijetu. Mi smo primjer kako igrati lijep nogomet i biti superioran u svim područjima. Oni su dobri u korištenju šansi i suparničkih pogrešaka, mi dosta promašujemo, to bismo trebali popraviti, ali nemamo im na čemu biti zavidni - poručio je Cityjev stoper Aymeric Laporte.

Europske pozicije

Na Otoku je vrlo zanimljiva i borba za europske pozicije, osobito za preostale dvije u Ligi prvaka, te naravno za ostanak. Mateo Kovačić s Chelseajem u ovom kolu dočekuje Brentford, Vlašićev West Ham je domaćin ugroženom Evertonu, Manchester United dočekuje Leicester, a Arsenal u ponedjeljak u londonskom okršaju ide na noge Crystal Palaceu.

PAROVI:

Subota:

LIVERPOOL - WATFORD (13.30), BRIGHTON - NORWICH (16), WOLVERHAMPTON - ASTON VILLA (16), CHELSEA - BRENTFORD (16), LEEDS - SOUTHAMPTON (16), BURNLEY - MANCHESTER CITY (16), MANCHESTER UNITED - LEICESTER (18.30)

Nedjelja:

WEST HAM - EVERTON (15), TOTTENHAM - NEWCASTLE (17.30)

Ponedjeljak:

CRYSTAL PALACE - ARSENAL (21)

Linker
19. travanj 2024 14:48