RUI VIEIRA/Pool/AFP
NOVI KONKURENT ZA NASLOV

Liverpool ima novog izazivača za naslov: ‘Znao sam da će se ovo dogoditi čim sam čuo da dolazi!‘

Liverpoolov gradski rival nije završio boljeplasiran od sedmog mjesta od sezone 2013/14
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2020. 13:40

Jürgen Klopp smatra da je Everton Carla Ancelottija ‘sljedeći ozbiljan izazivač‘ njegovog Liverpoola u borbi za premierligaški naslov.

Klopp iznimno poštuje talijanskog stručnjaka koji je menadžersku klupu Evertona preuzeo u prosincu prošle godine, a na startu ove sezone upisao je 4 pobjede iz isto toliko utakmica.

"Ono što mislim o Carlu Ancelottiju nikad nije bila tajna. Ne mogu ga poštovati više. On je divan čovjek", rekao je Klopp za BBC.

"Kada sam čuo da će potpisati za Everton odmah mi je kroz glavu prošlo: ‘Uh, sljedeći ozbiljan izazivač u redu.‘ Oni su ovoga ljeta odradili savršen posao u prijelaznom roku. Pronašli su točno one igrače koji su im trebali da se poboljšaju i nadogradili ih na već postojeću dobru momčad. Sada su se već navikli na ono što Carlo od njih želi i prilično su jaka momčad", rekao je Klopp-

Ancelotti je na klupi Evertona naslijedio Marca Silvu, a osvajao je naslove u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj i Engleskoj. Može se pohvaliti s tri osvojena naslova u Ligi prvaka, a s Evertonom će pokušati ‘razbiti prokletstvo‘. Naime, Liverpoolov gradski rival nije završio boljeplasiran od sedmog mjesta od sezone 2013/14.

"Od Calverta-Lewina očekivao sam velike korake i već ih je napravio, a on ima sve potrebno za vrhunskog napadača. Brz je, okretan, tehnički jak, dobar u skoku, igri s obje noge i igrli glavom. Imaju vrhunske igrače u Jamesu i Richarlisonu, tu su i Allan, Sigurddson. Tako da je to zaista dobra momčad i bit će ih zanimljivo gledati kako igraju", dodao je Klopp.

Linker
26. travanj 2024 10:38