Dominik Szoboszlai, Conor Bradley i Curtis Jones

 PAUL ELLIS Afp
BRILJIRAO PROTIV CHELSEAJA

Liverpool ima novu zvijezdu, navijači mu pjevali, Klopp sipao komplimente: ‘Osjećam se kao u snu‘

Conor Bradley, 20-godišnji desni bek, zabio je pogodak i još dvaput asistirao protiv Bluesa
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 01. veljača 2024. 09:18

Liverpool je u sjajnoj utakmici na Anfieldu s 4:1 svladao Chelsea. Igrači Jürgena Kloppa su u potpunosti nadigrali bezidejni Chelsea te su na kraju zasluženo visoko slavili.

U pobjedi se posebno istaknuo mladi Conor Bradley koji je pokazao da je pred njim velika budućnost. Desni bek iz Sjeverne Irske je prošle sezone briljirao na posudbi u League One, odnosno u trećem rangu, gdje je pružao dobre partije za Bolton.

Ne čudi stoga što su ga u Liverpoolu ove sezone odlučili ostaviti u svojim redovima. Bradley je tako prva zamjena Trentu Alexanderu-Arnoldu uz kojeg se može dodatno razvijati. Kada se Trent ozlijedio, Bradley je uskočio u prvu postavu i bio više nego dostojna zamjena.

Bradley je započeo od prve minute u pet uzastopnih utakmica u kojima je upisao čak pet asistencija te pogodak u utakmici protiv Chelseaja. Uz to je upisao i dvije asistencije, dakle sudjelovao je u tri od četiri pogotka Redsa. Pokazao se kao solidna opcija koja može i više nego dobro mijenjati Alexander-Arnolda koji se polako vraća nakon ozljede.

image
PAUL ELLIS Afp

Nakon utakmice Bradley nije mogao sakriti oduševljenje svojom predstavom. U izjavi za TNT Sports rekao je:

- Jako sam ponosan na sebe danas. Ovo je nešto o čemu sam sanjao dugo vremena. Osjećam se kao u snu, nevjerojatno.

Njegovim partijama oduševljen je i Klopp koji je nakon utakmice s Chelseajem izjavio sljedeće:

- On je sjajan mladić. Vidjeli smo još na pripremama o kakvom se igraču radi. Sjećam se da me na ljeto nekoliko navijača Boltona pitalo mogu li ga dobiti nazad, ali sada je prekasno. Od obrane do napada, u svakoj fazi je izvrstan i nadam se da će tako i nastaviti.

Počast su mu odale i tribine Anfielda koje su pri njegovom izlasku s terena u glas zapjevale "Samo je jedan Conor Bradley". Novoj zvijezdi Liverpoola nije dugo trebalo da uđe pod kožu svojim navijačima.

Za očekivati je da se Alexander-Arnold vrati u prvu postavu kada se u potpunosti oporavi, ali Bradley je pokazao da je pred njim također velika karijera. Ako ne u Liverpoolu, gdje mu je konkurencija za tu poziciju jedan od najboljih bekova današnjice, onda zasigurno u nekom drugom klubu.

Linker
08. rujan 2024 01:48