MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Michael Zemanek/shutterstock Editorial/profimedia
SENZACIJA KOLA

Liverpool na koljenima, presudili su mu njegovi ‘otpadnici‘, a Kloppove tenisice bile su pravi hit

Težak nokaut doživio je Liverpool od fenjeraša Nottingham Foresta
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. listopad 2022. 18:28

U glavnim ulogama bili su nekadašnji njegovi članovi, očito željni osvete.

Taiwo Awoniyi (25) zaboo je pogodak odluke. Bio je to posebno sladak trenutak za 25-godišnjeg Nigerijca koji je bio igrač Liverpoola šest godina, sve do 2021., ali nikada nije nastupio za prvu momčad. Bilo je prikladno da bude strijelac, jer je kao igrač Liverpoola sedam puta odlazio na posudbu, prije nego što je potpisao za Union Berlin, koji ga je potom prošlog ljeta prodao Forestu za 19 milijuna eura.

Forestov trener Steve Cooper također ima povijest treniranja Liverpoola i to u klupskoj akademiji, još na početku svoje karijere. Potom su ga putevi odveli u novom smjeru, a njegov posao u Forestu izgledao je jako ugrožen, jer mu je momčad čvrsto držala začelje sve do ove senzacionalne pobjede.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Liverpool je pak stigao na utakmicu žestoko oslabljen. Momčad Jürgena Kloppa igrala je bez Thiaga Alcantare, Luisa Diaza, Darwina Nuneza, Dioga Jote, Nabyja Keite, Joela Matipa i Ibrahime Konatéa. Unatoč tome Liverpool je imao 73% posjeda u prvom poluvremenu, ali i malo šansi.

Klopp je pak bio vrlo miran uz aut-liniju, nakon što je u petak prihvatio "optužbu" FA-a za neprimjereno ponašanje u utakmici protiv Manchester Cityja. Zbog toga će vjerojatno odslužiti kaznu sljedećeg vikenda protiv Leedsa.

U jednom trenutku, menadžer Liverpoola – s duginim vezicama na svojim Adidas cipelama – dobio je skandiranje "Jürgen Klopp, tvoje tenisice su "sranje" koje mu je pjevao dio navijača Foresta. Nije se obazirao...

Liverpool je tako i dalje bez pobjede na gostovanjima ove sezone, u pet utakmica dva remija i tri poraza. Ispod svake razine, pa stoga ne čudi da mu Arsenal bježi velikih 11 bodova uz utakmicu manje.

Forestu je ovo bila prva pobjeda protiv Liverpoola od 1996. godine kada je jedini pogodak zabio Steve Stone.

Linker
24. travanj 2024 20:48