OLI SCARFF Afp
DRUGI PORAZ U NIZU

Liverpool nikada s Kloppom nije gore ušao u sezonu: ‘Apsolutno smo napravili još jedan korak unazad...‘

‘Nije vrijeme za veliki remont, moramo se boriti‘, kaže njemački trener
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. listopad 2022. 07:32

Liverpool se jučer po prvi put suočio s dva vezana poraza u nizu. Nottingham Forrest (1:0) i jučer Leeds (2:1). Dvije momčadi s dna ljestvice. Klopp je ljut kao pas, ali zanimljivija je spoznaja da ga mediji ne razapinju premda nakon 12 kola ima 13 bodova zaostatka za vodećim Cityjem, te osam bodova za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka. Kloppov autoritet doista je ogroman, jer neki drugi trener već bi bio smijenjen, ili bi ga barem svi redom smjenjivali.

Nikada Liverpool pod Kloppom nije lošije otvorio sezonu. Govoreći na Sky Sportsu nakon utakmice, iskreni Klopp je priznao da je poraz bio još jedan korak unazad. Pohvalio je ipak svoju momčad za stvaranje velikih prilika, te još jednom stao iza igrača (za razliku od Cosmija u Rijeci).

"Apsolutno smo napravili još jedan korak unazad. Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu, bili smo jako živahni, a onda smo primili čudan gol. Postigli smo izjednačujući pogodak, ali to nam nije vratilo potpunu sigurnost iz bilo kojeg razloga, očito smo se borili s kontrolom igre, što je problem s obzirom na brzinu koju oni imaju u napadu. Dali smo previše lopti. Dečki su se trudili, stvarno su se trudili. Imali smo dosta posjeda, imali smo velike šanse."

Njegova momčad dodatno je ometena ozljedama ključnih zvijezda kao što su Trent Alexander-Arnold, Thiago i Andrew Robertson, a Klopp je objasnio da su neki igrači patili od umora nakon poraza od Leedsa.

"S količinom utakmica koje imamo možda su neki igrači umorni. Jedna stvar povlači za sobom druge i to je tako. Možete vidjeti da imamo jako dobre trenutke u mnogim dijelovima utakmica, ali sve to nije dovoljno. Harvey Elliot je igrao izvanredno za nas ove sezone i imao je dobar početak utakmice, ali onda nije mogao nastaviti, a Thiago je bio bolestan prošli tjedan, ali je bio dobar već 2-3 dana pa smo mislili da je svjež i da će donijeti svježinu."

Unatoč tome što su izgubili četvrtinu svojih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, Klopp kaže da sada nije vrijeme za uvođenje bilo kakvih većih promjena u pristupu dok se pripremaju za još jedan naporan tjedan u kojem će ugostiti Napoli u Liga prvaka u utorak, prije puta u Tottenham sljedeće nedjelje.

"Imamo problem od prvog dana zbog ozljeda ili poluspremnih igrača i to je ono što nosimo sa sobom i zato neki igrači igraju prečesto, a drugi moraju igrati prerano. Tako da sada nije vrijeme za veliki remont. Moramo se boriti i izboriti za momentum, za samopouzdanje, za sigurnost, za sve te stvari. Morate se boriti i to je ono što mi radimo."

Linker
30. travanj 2024 00:56