PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Greenwood/shutterstock Editorial/profimedia
SPEKTAKL NA ANFIELDU

Liverpool otrgnuo Arsenalu dva boda u utrci za titulu, pogledajte fetival rokenrol nogometa u gradu Beatlesa

Prednost Topnika u odnosu na drugoplasirani Manchester City smanjila se na šest bodova
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. travanj 2023. 19:29

Spektakularno. Upravo je to riječ kojom možemo opisati derbi 30. kola engleske Premier lige kojeg su na Uskršnje podne pred prepunim Anfieldom odigrali Liverpool i Arsenal. Topnici su bili na pragu slavlja nakon što su imali 2:1 do 87. minute, a onda je Roberto Firmino svladao Aarona Ramsdalea i donio remi Redsima. Momčad iz sjevernog Londona i dalje se nalazi na prvom mjestu prvenstvene ljestvice sa šest bodova više od Manchester Cityja koji ima utakmicu manje.

Arsenal je potpuno dominirao u prvih pola sata susreta. Dobru igru okrunili su vrlo rano, već u osmoj minuti strijelac je bio Martinelli koji se najbolje snašao nakon jedne s(p)retno odbijene lopte.

Pogodak za 1:0 pogledajte OVDJE.

Krilni napadač momčadi Mikela Artete i brazilske reprezentacije bio je itekako raspoložen. Andy Robertson teško je izlazio na kraj s njegovim repertoarom oružja pa je tako Martinelli u 28. minuti teledirigiranom loptom pronašao Jesusa koji je stajao sam kao duh u petercu domaće momčadi.

Pogodak za 2:0 pogledajte OVDJE.

image
PAUL ELLIS Afp

Međutim, kako se utakmica bližila prvoj polovici, Liverpool se postepeno počeo podizati. Kreirali su nekoliko opasnih prilika, a onda je u 42. minuti Salah ispratio dodavanje na drugu vratnicu.

Pogodak za 2:1 pogledajte OVDJE.

- Senzacionalna nogometna utakmica. Jedna od najboljih koje sam vidio ove sezone, daleko najbolja... - rekao je Micah Richards na Sky Sportsu za vrijeme poluvremena.

image
PAUL ELLIS Afp

Jürgen Klopp očito je dodatno motivirao igrače u svlačionici koji su nastavili prijetiti, a onda je u 50. minuti Rob Holding srušio Jotu u kaznenom prostoru što je sudac okarakterizirao dovoljnim za jedanaesterac. Salah je uzeo loptu u nadi da poravna rezultat i po drugi put u susretu zatrese mrežu, ali izostajalo je koncentracije. Njegov udarac prohujao je pored gola.

Promašaj Salaha pogledajte OVDJE.

Neiskorišteni jedanaesterac nije poljuljao Redse. Štoviše, nastavili su napadati dok je Arteta krenuo u zatvaranje utakmice. S druge strane Klopp je posegnuo za svim napadačkim opcijama pa je u igru poslao i Nuneza i Firmina. Drugi od spomenute dvojice, koji na kraju sezone napušta Anfield nakon punih osam sezone, ipak je donio radost domaćim navijačima pogotkom u 87. minuti nakon što je ispratio sjajan centaršut Trenta Alexandera-Arnolda.

Pogodak za konačnih 2:2 pogledajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 03:34