PAUL ELLIS Afp
NOVI TEŽAK UDARAC

Liverpool ovo nije doživio pune 22 godine! Srušeno ‘prokletstvo Anfielda‘ sportska vijest dana na Otoku

Čak četvrti uzastopni domaći poraz pretrpio je aktualni engleski prvak koji prolazi teške trenutke
Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2021. 20:43

Čak 22 godine čekali su nogometaši i navijači Evertona gostujuće slavlje u Merseyside derbiju, a dočekali su ga u subotnjem dvoboju 25. kola engleske Premier lige, u kojem je bilo 2-0 (1-0) za momčad u plavim dresovima.

Liverpool je doživio četvrti uzastopni prvenstveni poraz i četvrti put u nizu je momčad Jürgena Kloppa poražena na Anfieldu.

image
LAURENCE GRIFFITHS Afp

Everton je do prvog pogotka stigao već u 3. minuti, kad je James Rodriguez idealno poslužio Brazilca Richarlisona koji je svladao sunarodnjaka Alissona. Jordan Pickford je sjajnim reakcijama u više navrata spriječio Liverpoolove igrače u postizanju izjednačujućeg pogotka, da bi u 81. minuti Trent Alexander-Arnold skrivio kazneni udarac koji je dvije minute poslije u konačnih 2-0 pretvorio Gylfi Sigurdsson.

Everton je ostao na sedmom mjestu sa 40 bodova, ali se izjednačio sa šestoplasiranim Liverpoolom, a momčad Carla Ancelottija ima i utakmicu manje.

Prethodne dvije subotnje utakmice završene su bez pobjednika. Burnley i West Bromwich Albion odigrali su dvoboj bez pogodaka, a u srazu Southamptona i Chelseaja bilo je 1-1 (1-0). Domaća momčad povela je u 33. minuti pogotkom Minamina, a londonski sastav je izjednačio u 54. minuti, kad je Mount bio precizan izvođač kaznenog udarca kojeg je sam izborio.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi Thomasa Tuchela, a igrao je do 76. minute za klub sa Stamford Bridgea.

Chelsea je s 43 boda na četvrtom mjestu, a ispred su Manchester City s 56 te Manchester United i Leicester sa po 46 bodova. Southampton je s 30 bodova na 13. poziciji. Burnley je s 28 bodova na 15. mjestu, a WBA je predzadnji sa samo 14 bodova.

Linker
26. travanj 2024 02:59