Jurgen Klopp želi dovesti Darwina Nuneza

 OLI SCARFF Afp
PROMJENE KOD REDSA

Liverpool ruši rekord za napadača koji je očarao Kloppa, četvorica nogometaša napuštaju Anfield

Liverpool je već doveo prvo ovoljetno pojačanje, a ubrzano radi i na drugome.
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2022. 09:35

Liverpool je ove godine igrao finale Lige prvaka, osvojio drugo mjesto u Premiershipu, ali i digao pehare osvajača FA i Liga kupa. Iako su glavne nagrade izostale, na Anfieldu su sezonu s razlogom proglasili uspješnom, ali već se pripremaju za novu.

Tako je mladi veznjak Fabio Carvalho već postao novi član Redsa, a nova meta je Urugvajac Darwin Nunez. Ovaj 22-godišnji član Benfice oduševio je Jurgena Kloppa kada je igrao protiv Liverpoola na utakmici Lige prvaka, a na Anfieldu su spremni srušiti rekord po pitanju odštete kako bi osigurali Nunezove usluge.

Najviše što je Liverpool do sada platio za jednog igrača je bilo 85 milijuna eura koliko je koštao Virgil van Dijk kada je 2018. došao iz Southamptona, a najmanje toliko bi mogla biti odšteta koju će portugalski klub tražiti za Nuneza. Redsi se ne mogu previše cjenkati jer urugvajskog napadača želi i Manchester United koji bi ovog ljeta mogao potrošiti dosta novca za pojačanja.

Dolaskom Nuneza Liverpool bi nadoknadio odlazak Sadia Manea koji će vrlo vjerojatno postati član Bayerna. Već dugo se priča o interesu Bavaraca za 30-godišnjeg senegalskog napadača, a Goal.com donosi kako je Bayern već poslao jednu ponudu koja je iznosila nešto manje od 30 milijuna eura plus razni bonusi. No, na Anfieldu su to odbili i traže 40 milijuna funti, odnosno nešto manje od 47 milijuna eura za Manea. Liverpool je Manea također iz Southamptona 2016. doveo za 41,2 milijuna eura.

Osim Nuneza, Liverpool želi dovesti i mladog desnog bočnog Calvina Ramsayja. Ovaj 18-godišnjak bi bio zamjena za Trenta Alexander-Arnolda pa bi Liverpool mogao prodati Neca Williamsa koji ima neke ponude iz engleskih prvoligaša. Na transfer listi će vjerojatno završiti i Takumi Minamino, a na ova dva igrača Liverpool planira zaraditi oko 30 milijuna eura. Otići bi mogao i Alex Oxlade-Chamberlain, Divock Origi se već dogovorio s Milanom nakon što mu je istekao ugovor, a James Milner je potpisao produženje za jednu godinu.

Linker
26. travanj 2024 19:18