LINDSEY PARNABY Afp
OBJAVILI OTOČKI MEDIJI

‘Liverpool se oprašta s legendom Kloppove ere‘; Zvijezda poručila da želi napustiti klub već krajem sezone

Slavni napadački trio koji je osvojio sve već je izgubio jedno ime, a uskoro će samo jedan i ostati
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. ožujak 2023. 15:53

Možda brazilski centarfor nije pretjerano istaknut na spomen o sjajnom napadačkom redu Jurgena Kloppa u kojem je najviše blistao Mohamed Salah, a upečatljiva zvijezda bio je i Sadio Mane. Pored takvih imena, Roberto Firmino pomalo je ostajao u sjeni, ali to ne mijenja činjenicu da je bio veliki "povjerenik" njemačkog stručnjaka i ostavio zamjetan trag u postignućima Liverpoola posljednjih godina. U kojima su osvojili sve trofeje, uključujući Ligu prvaka.

image

Roberto Firmino

GLYN KIRK Afp

Čak i kada je počeo gubiti minutažu zbog ozljeda i dolaska novih zvijezdi, Firmino je bio "prikriveni" miljenik Anfielda. Ipak, sada na Otoku pišu da je odlučio napustiti Redse završetkom sezone.

"Firmino je poručio Kloppu da želi napustiti Liverpool po isteku ugovora ovog ljeta. Nakon osam sjajnih godina na Anfieldu, klub se priprema na oproštaj s legendom Kloppove ere", stoji u samom naslovu vijesti s Daily Maila.

Zbog klupe ostao bez SP-a

Klopp je početkom siječnja rekao da bi volio da Firmino produži ugovor i ostane u Liverpoolu, ali Brazilac je shvatio da neće imati mjesta u prvom sastavu, stoga je donio odluku o novoj destinaciji. Ove sezone uglavnom je ulazio s klupe, čak i upisao solidnih sedam ligaških golova, ali unatoč tomu nije upao u Kloppov prvi plan. Vjerojatno ga je to stajalo i mjesta u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Čak se i Klopp iznenadio kada je vidio da njegova devetka izostaje s Titeovog popisa.

Luis Diaz, Darwin Nunez, Cody Gakpo, Fabio Carvalho... Sva ta ofenzivna imena Redsi su pridodali svojim redovima unazad 12 mjeseci, a i Diogo Jota produžio je ugovor. To je prvi od dva vodeća razloga zašto Firmino više ne dobija minutažu kao u prošlim sezonama. Drugi su već spomenute ozljede, zbog kojih mu je još teže konkurirati.

image

Roberto Firmino

GLYN KIRK Afp

Daily Mail shvatio je ovu priču kao "dokaz promijene na straži". Nekoć je trojac Salah - Firmino - Mane briljirao, a sada su Nunez i Gakpo igrači od kojih se očekuje da će zauzeti njihovu ulogu u društvu još uvijek aktualnog Egipćanina. A i Jota može mnogo ponuditi kada je u ‘fulu‘, ali i on ima problema s ozljedama.

Mane je ljetos preselio u Bayern (32 mil. eura), a još uvijek nema špekulacija o mogućoj novoj adresi Roberta Firmina, no Anfield će napustiti bez odštete, stoga je za vjerovati da će 31-godišnji Brazilac biti primamljiva "roba" mnogim klubovima. U 352 nastupa za Liverpool, zabio je 107, a asistirao za 78 pogodaka.

Linker
20. travanj 2024 11:46