Jurgen Klopp u elementu

 PAUL ELLIS Afp
TIJESNA BITKA ZA TITULU

Liverpool slavio u gradskom derbiju i poslao jaku poruku Cityju, Pulišić donio pobjedu Chelseaju, Vlašiću ni minute

Everton je sada sa 19 poraza u zoni ispadanja i čeka ga grčevita borba za opstanak u Premier ligi
Piše: Kazimir Guberina/SNObjavljeno: 24. travanj 2022. 19:46

U gradskom derbijuLiverpool je na Anfieldu uz dosta muke savladao Everton (2:0) u 34. kolu Premier lige i tako ponovo smanjio zaostatak za vodećim Manchester Cityjem na samo jedan bod.

U prvom poluvremenu nije bilo gotovo nikakvog nogometa, menadžer gostiju Frank Lampard defenzivnom taktikom u potpunosti je otupio oštricu napada Redsa, koji praktički niti jednom nisu ozbilnije ugrozili gol vratara Pickforda, što je situacija kakvu je gotovo bilo nemoguće zamisliti u dosadašnjem dijelu prvenstva. Pobjeda Burnleyja nad Wolverhamptonom gurnula je prije početka dvoboja Everton u zonu ispadanja, što je s igračkim kadrom koji posjeduju gotovo nestvarna spoznaja.

image
PAUL ELLIS Afp

Probijen bunker

Domaćini su bili poprilično nestrpljivi i neučinkoviti, dok je najbolji igrač Evertona, brazilski napadač Richarlison, bio često meta zvižduka pristalica Liverpoola, koji očekivano nisu imali razumijevanja za činjenicu da se ovaj u prvom poluvremenu više valjao po travi nego vodio računa da ugrozi suparničku obranu. Lampardova momčad je na predah otišla u optimističnom raspoloženju i čiste mreže, dok Mane može biti sretan što je zaradio samo žuti karton nakon naguravanja u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

U nastavku je Matip u šesnaestercu domaćina odgurnuo Gordona, ali sudac Attwell smatrao je da nije bilo elemenata za jedanaesterac. Obrambena tvrđava Evertona ipak je srušena u 62. minuti kada je udarcem iz blizine poentirao Robertson za veliko slavlje, ali i olakšanje na Anfieldu. Pobjedu Liverpoola potvrdio je Origi, specijalist za postizanje pogodaka Evertonu.

Salah i društvo i dalje sanjaju novi naslov prvaka Engleske i osvajanje četiri trofeja, dok za Everton prijeti najgori mogući scenarij.

image

Christian Pulišić

JUSTIN TALLIS Afp

Chelsea je u londonskom derbiju pogotkom Pulisica u posljednjim trenucima utakmice na Stamford Bridgeu svladao West Ham (1:0) i upisao možda i ključnu pobjedu za osiguravanje mjesta koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Mateo Kovačić nije bio u sastavu domaćina zbog ozljede gležnja, dok se Nikola Vlašić našao na klupi za pričuve Čekićara, iako je menadžer David Moyes od prve minute odlučio poštedjeti nastupa Ricea, Bowena i Antonija s obzirom da londonski sastav u četvrtak očekuje prva utakmica polufinala Europske lige protiv Eintrachta iz Frankfurta.

U sastavu Chelseaja nije bilo niti njemačkog stopera Antonija Rüdigera, koji na ljeto, kako je to u nedjelju potvrdio i Tuchel, napušta londonski klub nakon što je odbio ponudu za potpis novog ugovora uz 200 tisuća tjedne plaće, čime bi postao najplaćeniji obrambeni igrač u povijesti Chelseaja, koji i dalje čeka novog vlasnika nakon odlaska Romana Abramoviča. Odluka o pobjedniku razriješena je u samoj završnici, a nakon što Jorginho nije realizirao još jedan kazneni udarac u 87. minuti, u junaka domaćina pretvorio se Pulisic, dok Vlašić nije ulazio u igru.

image
JUSTIN TALLIS Afp

- Ušao sam u igru da opravdam ukazano povjerenje i to sam golom i učinio. Želimo pobjedama zaključiti sezonu i što prije osigurati plasman u Ligu prvaka, a ako bude moguće i osvojiti FA kup - istaknuo je Christian Pulisic.

Od kada je smijenio dugovječnog menadžera Seana Dychea Burnley ne zna za poraz, a nakon Southamptona golom Vydre srušen je u nedjelju i Wolverhampton, te će o trećem putniku u niži rang, uz već gotovo otpisane Norwich i Watford, odlučivati Burnley, Everton i Leeds United.

Linker
26. travanj 2024 09:40