Zaniolo je naljutio Carraghera

 ANDREW YATES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Liverpoolova ikona poludjela na igrače: ‘Iskorištavaju pravilo koje ih je trebalo zaštiti. Ovo mora prestati‘

Jamie Carragher je zauzeo oštar stav po pitanju simulacija ozljeda glave
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2023. 14:46

Kako se boriti protiv simulacija jedno je od vječnih pitanja u sportu, a pravih odgovora na to nema. Koliko god se trudili to iskorijeniti, i dalje će biti onih igrača koji će sve napraviti kako bi došli do uspjeha, pa i glumiti ozljedu na terenu. To je čest slučaj u nogometu pri čuvanju vodstva ili nekog drugog pozitivnog rezultata, a nekadašnji Liverpoolov nogometaš Jamie Carragher tvrdi kako dio nogometaša zloupotrebljava zdravstvena pravila Premier Leaguea.

Naime, ako neki nogometaš padne na travnjak tvrdeći kako je ozlijeđen, sudac ne mora zaustaviti igru osim ako je u pitanju ozljeda glave. Tasa se igra prekida, a Carragher je poludio na situaciju iz utakmice Aston Ville i West Hama u kojoj je Nicolo Zaniolo odglumio ozljedu.

- Dosta mi je. Ljudi simuliraju ozljede i ovo uništava igru. Igrači padnu pa travnjak kada izgube loptu u opasnoj situaciji i drže se za glavu. Ovo mora prestati jer se ponavlja prečesto, iz utakmice u utakmici - rekao je Carragher i nastavio:

- Jasno je kako sudac ne može znati kako se osjeća igrač koji tvrdi da je ozlijeđen, ali vidio je start, vidio je da u njemu nije bilo ničeg opasnog. No, suci misle kako u toj situaciji moraju prekinuti igru. Ne moraju, igra se ne mora prekinuti ako je očigledno kako igrač nije ozlijeđen.

U Premier League postoji pravilo po kojem sudac neće prekinuti igru osim ako ozlijeđeni igrač na travnjaku ne provede 30 sekundi. No, Carragher ne bi ni tada prekidao igru.

- Pravilo o prekidu igre u slučaju ozljede glave je doneseno kako bi se pomoglo igračima, a sada oni to iskorištavaju. Ovo mora prestati - jasan je bivši igrač Liverpoola i engleske reprezentacije.

Linker
09. svibanj 2024 02:54