Jürgen Klopp teško pronalazi prava rješenja u posljednjem razdoblju
 AFP
TEŠKI TRENUCI ZA PRVAKE

Liverpoolu se ovo nije dogodilo čak 98 godina! Zvijezda ‘Redsa‘ poručila: Moramo se prestati sažalijevati

Slavlje Evertona u gradskom derbiju dodatno je produbilo velike probleme Kloppove momčadi
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 22. veljača 2021. 16:50

Ne kaže se uzalud - tko čeka, taj i dočeka. Everton je u subotnjem Merseyside derbiju u sklopu 25. premierligaškog kola na Anfield Roadu nokautirao Liverpool sa 2:0 za prvu pobjedu na travnjaku ljutog suparnika još od 1999. godine. Dugo i predugo su Karamele čekale da na Anfieldu imaju posljednju riječ, stoga i ne čudi što je proslava pobjede u svlačionici gostiju bila i više nego burna.

Slavlje je predvodila legenda Evertona Duncan Ferguson. Škotski gorostas za vrijeme igračke karijere golovima i karizmom zadobio je na Goodison Parku kultni status, a do imenovanja Carla Ancelottija za menadžera Evertona nakratko je Ferguson i obnašao ulogu privremenog trenera. Dolaskom talijanskog stručnjaka Ferguson je ostao u stručnom stožeru kao prvi Ancelottijev asistent i napokon dočekao kraj svih frustracija u derbijima za sve one kojima je Everton u srcu. Za vrijeme utakmice Ferguson je imao i žučnu raspravu s menadžerom Liverpoola Jürgenom Kloppom oko, po Kloppovu mišljenju, nedosuđenog kaznenog udarca za Redse, tako da je u konačnici proslava velikog trijumfa bila još slađa.

Borba za Ligu prvaka

Goste je do pobjede predvodio sjajni Brazilac Richarlison i odlični vratar Pickford, koji je podsjetio na najbolja reprezentativna izdanja. Nakon što je u ljetnom prijelaznom roku na papiru složio najbolju momčad Evertona u posljednjih nekoliko godina, stari majstor Carlo Ancelotti najavio je kao minimalni cilj plasman u Europsku ligu, dok bi ulazak u Ligu prvaka bio šlag na tortu ambicija sastava koji je s Jamesom Rodriguezom dobio neospornu klasu u sredini terena. No, za ostvarenje spomenutih ciljeva bit će potrebno smanjiti oscilacije, pogotovo na domaćem travnjaku. Everton se trenutačno nalazi blizu mjesta koje vodi u Ligu prvaka i to nakon što je na Goodison Parku u posljednjem razdoblju poražen od slabašnih Newcastlea i Fulhama, no slavlje na Anfieldu sve poraze barem malo baca u drugi plan.

- Ne treba biti previše mudar da bi se zaključilo kako je ovo za sve u klubu, a posebno za naše navijače, pobjeda koja ima dimenziju više u odnosu na druge utakmice i suparnike. Odigrali smo pametni dvoboj i u konačnici zasluženo slavili. Borimo se za izlazak na europsku scenu, a eventualni plasman u Ligu prvaka na kraju sezone bio bi za nas fantazija, ali da bismo se bilo čemu mogli nadati moramo popraviti formu i izvedbe na svom travnjaku, jer Premier liga ne trpi oscilacije - istaknuo je menadžer Evertona Carlo Ancelotti.

I dok na Goodison Parku slave, na Anfieldu nakon kratkotrajnog bljeska protiv RB Leipziga ponovno stanuje tmurno raspoloženje. Liverpool je, naime, upisao četvrti uzastopni prvenstveni poraz kao domaćin, što mu se nije dogodilo 98 godina, odnosno još od 1923. Burnley, Brighton, Manchester City i Everton “krivci” su za gotovo nestvarnu činjenicu, a u spomenuta četiri poraza Liverpool je postigao jedan jedini gol.

Mentalitet žrtve

I dok Klopp apostrofira da momčad mora popraviti realizaciju, veznjak Redsa Wijnaldum smatra da je krajnje vrijeme da Liverpool prestane sam sebe sažaljevati i prikazivati se kao žrtva brojnih ozljeda...

Četiri uzastopna domaća poraza Redsa

20. veljače
Liverpool - Everton 0:2
7. veljače
Liverpool - Man. City 1:4
3. veljače
Liverpool - Brighton 0:1
21. siječnja
Liverpool - Burnley 0:1

Linker
26. travanj 2024 08:02