DARREN STAPLES Afp
ISPOD OČEKIVANJA

Loše vijesti za navijače Manchester Uniteda: Evo koliko će uložiti na pojačanja, čak i u slučaju prodaje kluba

Koncem prošle godine obitelj Glazer najavila je prodaju slavnog kluba s Old Trafforda
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2023. 17:24

U engleskim medijima danas je osvanula vijest koja neće najbolje sjesti navijačima Manchester Uniteda. Naime, čini se kako će klupski fond namijenjen za kupnju pojačanja biti puno manji od onoga što se najavljivalo, pa čak i u slučaju da obitelj Glazer proda klub. Predviđeni budžet za pojačanja navodno će iznositi 100 milijuna funti.

The Athletic tako javlja da će budžet Manchester Uniteda biti limitiran zbog pravila financijskog fair-playa i da je jedini način da stignu do dodatnih sredstava prodaja igrača. Nakon osvajanja Carabao Cupa Manchester United ima šansu za osvajanje FA Cupa, a trebao bi završiti i među četiri najbolja kluba u zemlji što znači plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Usprkos tomu, United bi mogao imati financijskih problema čak i da klub preuzme neki od bogatih pretendenata, šeik Jassim ili Sir Jim Ratcliffe.

- Ja nemam utjecaja na to koliko će biti budžet za pojačanja. Jedino što znam je da je Manchester United jedan od najvećih klubova, među dva najveća na svijetu iz navijačke perspektive, pa mislim da se mora boriti za najviša postignuća na svijetu, za naslove u Premier ligi, Ligi prvaka. Ali na kraju su potrebna sredstva da bi se stvorila momčad jer igrači su ti koji određuju jeste li uspješni ili ne, rekao je manadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag.

U slučaju da su napisi The Athletica istiniti, Manchester United će teško dovesti željena pojačanja poput Harryja Kanea ili Victora Osimhena čija se pojedinačna vrijednost procjenjuje većom od 100 milijuna funti.

Linker
08. svibanj 2024 21:55