Catherine Ivill Getty Images
VELIKA NEPRAVDA

LOVREN JE OPET BIO GLAVNA META KRITIKA Ponekad je nestvarno kako se na njega gleda drugačijim očima, čak i kad najbolji na svijetu radi gaf za gafom

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 01. ožujak 2020. 14:33

Liverpool samo teorija dijeli od potvrde toliko čekanog naslova prvaka Engleske, no Redsi ipak neće biti vlasnici rekorda po broju uzastopnih pobjeda u elitnom razredu engleskog nogometa. Prije gostovanja kod Watforda momćad menadžera Jurgena Kloppa stigla je do učinka od 18 pobjeda zaredom i time izjednačila isti učinak koji je ostvario Manchester City. No umjesto očekivane pobjede i novog rekorda uslijedio je visok poraz (0:3), koji možda u prvom trenutku neće biti niti malo drag Kloppu, njegovim izabranicim i svima onima kojima je kultni engleski klub u srcu, ali u konačnici se pokaže kao dvoboj nakon kojeg je družina s Anfield Roada skinula sa sebe i poprilično veliki psihološki uteg.

Domaćini su odigrali sjajnu utakmici i u potpunosti su nadigrali velikog favorita. Briljirao je napadački dvojac koji su predvodili dvostruki strijelac 22 - godišnji Senegalac Ismaila Sarr i vlasnik trećeg pogotka klupska legenda londonskih Stršljenova Troy Deeney. Sarra je Watford prošloga ljeta doveo iz francuskog Rennesa za rekordnih 30 milijuna funti, a dva pogotka u mreži budučeg prvaka za sada su potvrda da novac nije potrošen uzalud., jer pobjeda nad Salahom i društvom imati će tek potpunu vrijednost jedino ukoliko se osigura ostanak u društvu najboljih.

Watford's Senegalese midfielder Ismaila Sarr (L) celebrates with Watford's English midfielder Will Hughes after he scores his team's second goal past Liverpool's Brazilian goalkeeper Alisson Becker during the English Premier League football match between Watford and Liverpool at Vicarage Road Stadium in Watford, north of London on February 29, 2020. (Photo by Justin TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
JUSTIN TALLIS AFP

Watford je s neočekivana tri boda na kontu stigao do spasonosnog 17 mjesta na ljestvici, ali dalek je još put do konačnog cilja.31 - godišnji Deeney već deset godina nosi dres Watforda i i u 358 nastupa postigao je 120 pogodaka.

Koliko god poraz europskog prvaka imao u sebi predznak senzacije vrijedi se prisjetiti da su iznenađujući pobjednici i u prvom dvoboju istih suparnika usprkos porazu ostavili vrlo dobar dojam. Imao je na Anfieldu londonski sastav nekoliko stopostotnih prigoda koje nije uspio realizirati, ali sve je naplatio s kamatama u subotu navečer. Navijači Arsenala također mogu odahnuti jer će londonski klub ostati onaj koji se može pohvaliti da je do naslova stigao bez poraza, dok je Liverpool poražen u Premiershipu nakon 44 utakmice, posljednji puta Kloppova momčad napustila je travnjak pognute glave u prvenstvenom dvoboju poslje poraza na gostovanju kod Manchester Cityja 3 siječnja 2019.

Naravno, koliko god Liverpool pobjeda ostvario ili rekorda srušio nije trebalo dugo čekati koga će engleski mediji, a i mnogi navijači Redsa označiti kao glavnog uzročnika poaza.

Dejan Lovren je opet bio glavna meta kritika, potpuno neopravdano. Ponekad je nestvarno sa koliko se drukčijim očima gleda na Lovrenove predstave u odnosu na druge. Hrvatski reprezentativac upisao je prvi nastup od prve minute u Premier ligi nakon 7 prosinca. Uostalom ništa bolji od Lovrena nije bio niti "čudesni" Nizozemac Virgil Van Dijk, najbolji stoper svijeta.

Sada kada će biti okončane priče o novom rekordu i sezoni bez poraza, možda će Kloopov sastav dobiti novu psihološku slobodu za prostale nastupe u Ligi prvaka i FA cupu.

Soccer Football - Premier League - Liverpool vs Manchester United - Anfield, Liverpool, Britain - October 14, 2017   Liverpool manager Juergen Klopp and Liverpool's Dejan Lovren before the match   REUTERS/Phil Noble    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

- Ovo je za nas tako važna pobjeda i u neku ruku posebna s obzirom na suparnika, ali to je samo jedna pobjeda i ne nosi više od tri boda. imamo jako tešku sezonu i mogu se samo nadati da ćemo na krilima ovog uspjeha uspjeti osigurati ostanak. Prošlu utakmicu smo izgledali jako loše, ali smo sada odgovorili na pravi način. Bez ponavljanja u kontinutetu ovakvih izdanja nećemo stići do cilja - istaknuo je sretni menadžer Watforda Nigel Pearson. Bila je to utakmica u kojoj je momčad iz crvenog dijela grada Beatelsa uputila tek jedan udarac u okvir gola u prvenstvenom dvoboju što joj se posljednji puta dogodila u veljači prošle godine.

- Smatram da je poraz ipak malo previsok, ali to nikako ne umanjuje pobjedu Watforda kojem treba čestitati na prikazanoj igri. Uopće nismo loše započeli drugo poluvrijeme, no uništila su nas dva primljena pogotka. Naši suparnici dobili su i odličnu injekciju podške s tribina. Nije lako prihvatiti ovakav poraz, ali moramo priznati da nismo bili na potrebnoj razini - korektno je zaključio srateg Liverpoola Jurgen Klopp.

Tako je zaključena jedna priča koja je mjesecima intrigirala otočku javnost, no kada Liverpool i matematički osigura naslov koji ćeka nestvarnih 30 godina, malo je onih koji će se u redovima Redsa i sjetiti poraza u londonskom predgrađu...

Linker
20. svibanj 2024 07:09