Catherine Ivill Getty Images
POZADINA PRIČE

LOVREN U VELIKOJ ISPOVIJESTI OTKRIO ŠTO GA ČEKA U LIVERPOOLU: 'Pa ja sam ovdje od samog Kloppova početka, ovo što mi se sada događa je frustrirajuće'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2020. 22:24

Hrvatski nogometni reprezentativac, pače jedan od stožernih Vatrenih, Dejan Lovren, u 2020. godini odigrao je svega jednu utakmicu. Čitavih 90 minuta dobio je u prvom ogledu petog kola FA kupa u kojem je Liverpool prosuo vodstvo od 0:2 kod Shrewsburyja. To mu je bila i jedina utakmica od 10. prosinca prošle godine kada je sudjelovao u susretu posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Salzburga.

Tada se ozlijedio, a od remija s trećeligašem dvije je premierligaške utakmice (West Ham i Southampton) odgledao s klupe za pričuve. Međutim, početkom tjedna pozornost je opet usmjerena na njega i to zbog velikog intervjua kojeg je dao britanskom Sky Sportsu. U njemu je naglasio da želi da se ovu generaciju Liverpoola zapamti kao jednu od najboljih u povijesti nogometa.

Podsjetimo, Liverpool trenutno ima 22 boda viška u odnosu na najbližu pratnju u Premier ligi, a Redsi su ostvarili pobjede u 24 od 25 utakmica engleskog prvenstva ove sezone. U svojim vitrinama već imaju trofeje pobjednika europskog Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva, a ispali su tek iz Carabao kupa.

Shrewsbury Town's English striker Callum Lang (L) vies for the ball against Liverpool's Algerian defender Yasser Larouci (2nd R) and Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren (R) during the English FA Cup fourth round football match between between Shrewsbury Town and Liverpool at the Montgomery Waters Meadow Stadium in Shrewsbury, north-west of Birmingham in England on January 26, 2020. (Photo by Anthony Devlin / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
ANTHONY DEVLIN AFP

- Sve nam se poklopilo. Sada možemo biti "nova Barcelona", momčad koja će osvajati trofej za trofejem. U klubu sam od Kloppovog početka, trebale su nam dvije-tri godine da se sve posloži i da postanemo pravi. Idemo reći, kliknuli smo ove sezone. Možda već i prošle, ali propustili smo tu titulu prvaka za svega jedan bod - kaže 30-godišnji stoper.

Kako to misli da će Liverpool postati nova Barcelona? Pa oni su sada bolji od njih....

- Sada se svi međusobno razumijemo u svlačionici, svatko zna koja mu je uloga i koji su ciljevi kluba. Želimo biti kao ondašnja Barcelona koja je u četiri godine osvojila dvadesetak trofeja. Zašto i mi to sada ne bismo postigli?

Atmosfera u svlačionici na Anfieldu je sjajna.

- Ne samo sjajna. U ovakvoj momčadi još nikad nisam igrao. Privilegija je biti ovdje, ne samo zato što su svi sretni, već i zbog toga što svi na svakom treningu daju maksimum. Još uvijek smo gladni i pohlepni, to nas čini ovako ubojitima - nastavit će Lovren.

To što je na ljestvici prednost pred konkurencijom na ogromna 22 boda, ne znači ništa.

- Uopće ne gledamo na to. I dalje idemo sto posto iz utakmice u utakmicu i to je najjednostavniji način za biti najbolji. To je i dobar primjer za mlade igrače koji će najbolje naučiti na takav način.

Za kraj se osvrnuo na njegov status u momčadi.

- Priznajem, nekad zna biti pomalo frustrirajuće kad ne igraš, ali puno radim iza zatvorenih vrata, posebice na sebi. Strpljiv sam, borim se za mjesto u ekipi i nastojim biti bolji na treninzima iz dana u dan. Znam da će doći moja nova prilika, nisam više ozlijeđen. Znam i to da ovoj momčadi mogu puno dati. Tek mi je trideset, mislim da mogu još dobrih pet godina igrati na vrhunskoj razini - reći će Lovren.

Linker
02. svibanj 2024 22:40