Rooney
 REUTERS/Phil Noble / REUTERS
PREMIER LIGA

LUDE UTAKMICE U ENGLESKOJ! CITY SE SPASIO U ZADNJOJ SEKUNDI, ARSENAL UTRPAO 'PETICU' Redsi lako sa Stokeom, ali što je tek napravio legendarni Rooney

Piše: HinaObjavljeno: 30. studeni 2017. 00:08

Liverpool je nastavio svoj pozitivan niz, nakon što je na veoma neugodnom gostovanju kod Stoke Cityja slavio sa uvjerljivih 3:0. Gostovanje na Britanniji moglo bi postati jedno od omiljenijih za Redse obzirom da u posljednje vrijeme redovito postižu dobre rezultate. Od samog trenutka Liverpool je jasno iskazao svoje namjere, napadački je krenuo, a već u 17. minuti poveo je preko Manea.

Imao je domaćin nakon toga nekoliko prilika, vrijedi izdvojiti onu Xherdana Shaqirija, ali Švicarac jučer nije namjestio svoje nišanske sprave. U 77. minuti momčad s Anfielda razriješila je sve dvobe oko pitanja pobjednika, dobru je formu potvrdio Egipćanin Mohamed Salah kojem je ovo bio 11. pogodak u sezoni. No, nije stao egipatski Messi kako mu znaju tepati, samo šest minuta kasnije još jednom je zatresao mrežu Stokea. Dejan Lovren odradio je svih 90 minuta.

Liverpoolov susjed, Everton, s uvjerljivom je pobjedom dočekao svojeg novog trenera, legendarnog Sama Allardycea, koji će sutra preuzeti momčad od David Unswortha. Klub s Goodison Parka deklasirao je West Hama sa čak 4:0. Nije se proslavio David Moyes protiv kluba u kojem je stekao svoje trenersko ime. Kako smo primijetili već su na društvenim mrežama počela predbacivanja, spominjao se i naš Slaven Bilić za kojem navijači Čekićari itekako žale. Istaknuo se Wayne Rooney, koji je zabio tri pogotka, prvi put u dresu Evertona, bio je zbilja raspoložen. Zanimljivo, posljednji je put Rooney postigao hattrick 10.rujna u dresu Manchestera protiv Boltona. Zaradio je ovacije Rooney prilikom izlaska iz igre, čak je Big Sam zapljeskao...Konačni rezultat postavio je Williams u 78. minuti. Nikola Vlašić u igru je ušao u sučevoj nadoknadi.

Arsenal je s lakoćom apsolvirao zadatak zvan Huddersfield, deklasirao ga je sa 5:0. Topnici su cijelu utakmicu, dakako, bili bolji takmac, a poveli su već u 3. minuti kad je zabio Lacazette. Do novog pogotka čekali smo sve do 68. minute kad je poentirao još jedan Francuz, riječ je o Olivieru Giroudu. Do kraja su se u listu strijelaca upisali Sanchez i Ozil, a Giroud je u sučevoj nadoknadi zabio svoj drugi pogodak na susretu za potpunio potop.

Chelsea je također uzeo bitna tri boda, no nešto teže od očekivanja je svladao Swanseu. Ključni trenutak zbio se u 55. minuti kad je mrežu Velšana zatresao Rudiger. Bio je to jedini pogodak na susretu.

Manchester City je u dramatičnoj utakmici stigao do tri boda protiv solidnog Southamptona. Poveli su Građani preko De Bruynea u 47. minuti, međutim u 75., Romeu je šokirao Etihad. Kad su već mislili da je priča gotova, odnosno da će Sveci odnijeti veliki bod iz Manchestera ukazao se Sterling i u šestoj minuti sučeve nadoknade zabio za trijumf. City je tako održao prednost nad Unitedom koja i dalje iznosi osam bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
28. travanj 2024 16:20