CLIVE BRUNSKILL
PREMIER LIGA

Man. United na Old Traffordu utrpao Leedsu šest komada, Allardyce porazom naslijedio Slavena Bilića

Posljednji put neka momčad koju je vodio Marcelo Bielsa je primila šest golova u veljači 1992.
Piše: HinaObjavljeno: 20. prosinac 2020. 22:43

Iako su 50 minuta igrali s igračem više nogometaši Brightona nisu uspjeli na svom stadionu svladati posljednjeplasirani Sheffield United koji je odigravši 1-1 (0-0) došao do svog drugog boda u ovoj sezoni Premier lige.

Gosti su u 40. minuti ostali bez Lundstrama koji je isključen zbog opasnog starta na intervenciju VAR-a. No, Sheffield United je unatoč brojčanom manjku poveo u 63. minuti golom Boglea. Brighton je uhvatio barem bod zahvaljujući pogotku Welbecka (87).

U derbiju 14. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester City je na gostovanju pobijedio Totenham sa 2-0 skočivši na drugo mjesto ljestvice.

"Lisice" su povele u posljednjim trenucima prvog dijela golom Jamiea Vardyja iz kaznenog udarca, a pitanje pobjednika je razriješeno kada je Toby Alderweireld u 60. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Zanimljivo, Vardy je postao prvi nogometaš u povijesti koji je na gostovanjima Tottenhamu zabio golove na tri stadiona - White Hart Laneu, Wembleyju i sada na Tottenham Hotspur stadionu.

Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Leeds United sa 6-2 skočivši na treće mjesto ljestvice.

Golove za "Crvene vragove" zabili su McTominay (2,3), Bruno Fernandes (20, 70-11m), Lindelof (37) i James (66), dok su za goste zabili Cooper (41) i Dallas (73).

Bila je to peta pobjeda Uniteda u posljednjih šest ligaških kola, a s ova tri boda momčad Ole Gunnara Solskjaera skočila je sa sedmog na treće mjesto ljestvice.

Posljednji put neka momčad koju je vodio Marcelo Bielsa je primila šest golova u veljači 1992. kada je vodio Newell's Old Boyse u porazu 0-6 od San Lorenza.

Engleski nogometni stručnjak Sam Allardyce, koji je na klupi West Bromwich Albiona naslijedio Slavena Bilića, startao je na novom poslu domaćim porazom od Aston Ville sa 0-3.

Villa je povela već u petoj minuti golom Anwara El Ghazija, a u nove probleme WBA je zapao u 37. minuti kada je Jake Livermore zaradio crveni karton.

Martin Atkinson mu je prvotno pokazao žuti karton, ali je nakon provjere engleskom veznjaku pokazao crveni karton. S igračem više, gosti su zabili još dva gola za sigurnu pobjedu, a strijelci su bili Bertrand Traore (84) i El Ghazi (87-11m).

Hrvatski nogometaš Filip Krovinović nije nastupio za WBA koji je upisao već deveti poraz.

Linker
20. travanj 2024 07:37