Edinson Cavani
 ADRIAN DENNIS Afp
DERBI U LONDONU

Man United preokrenuo Tottenham i uzvratio za poniženje u prvom dijelu sezone, sjajan pogodak Cavanija

Drugi United sada ima 63 boda, 11 manje uz utakmicu manje od vodećeg Manchester Cityja
Piše: HinaObjavljeno: 11. travanj 2021. 19:34

U posljednjeoj utakmici nedjeljnog programa 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je kao gost uvjerljivo svladao posljednji Sheffield United sa 3-0 (1-0).

Goste je u vodstvo doveo Lacazette (33) nakon lijepe akcije, a u nastavku su pobjedu "topnika" potvrdili Martinelli (71) i još jednom Lacazette (85).

Arsenal se ovom pobjedom uspeo na deveto mjesto ljestvice sa 45 bodova, koliko ima i 10. Leeds United, dok je Sheffield United siguran putnik u drugu ligu sa samo 14 bodova.

Ranije u nedjelju Manchester Uniteda se izdvojio na drugom mjestu 3-1 (0-1) pobjedom na gostovanju kod Tottenham Hotspura. Tottenham je poveo krajem prvog poluvremena pogotkom Sona (40) nakon lijepe akcije, no u nastavku je uslijedio preokret kojim je United uzvratio za ponižavajući 1-6 poraz na Old Traffordu u prvom dijelu sezone. Na 1-1 izjednačio je Fred (57) pospremivši odbijanac u mrežu, da bi United u vodstvo doveo Cavani (79) sjajnim pogotkom glavom u padu. Konačni rezultat postavio je Greenwood (90+6) u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Drugi United sada ima 63 boda, 11 manje uz utakmicu manje od vodećeg Manchester Cityja, ali sedam više od trećeg Leicester Cityja koji je izgubio na gostovanju kod West Ham Uniteda sa 2-3 (0-2).

West Ham se pobjedom protiv Leicestera vratio na četvrto mjesto ljestvice, poveo je 2-0 u prvom poluvremenu s dva gola Lingarda (29, 44), a nakon što je Bowen (48) početkom nastavka lijepu akciju okrunio golom za 3-0 činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno. No, Iheanacho (70) je nakon velike pogreške domaće obrane prvo smanjio na 3-1, da bi isti igrač svojim drugim golom početkom sudačke nadoknade u potpunosti vratio svou momčad u igru. Ipak, do kraja dvoboja Leicester nije uspio postići i treći pogodak.

Četvrti West Ham sada ima 55 bodova, samo jedan manje od trećeg Leicestera, a jedan više od petog Chelseaja.

Tottenham je sve dalje od mjesta koja vode u Europu sljedeće sezone, sada je sedmi sa 49 bodova.

Važne bodove u borbi za ostanak osvojio je Newcastle United koji je kao gost preokretom svladao Burnley sa 2-1 (0-1). Domaće je u vodstvo doveo Vydra (18), a u drugom poluvremenu su Murphy (60) i Saint-Maximin (65) kreirali preokret.

Newcastle je ostao 17., ali sada ima 32 boda, šest više uz utakmicu manje od 18. Fulhama koji se nalazi u zoni ispadanja. Burnley je ostao 15. sa 33 boda, jednim više od 16. Brightona i 17. Newcastlea.

Linker
24. travanj 2024 13:47